Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Obrint pas. Tot un èxit la X Trobada d'Escoles en Valencià de Camp de Túria a L' Eliana

Obrint pas
...
Amb esta frase Obrint pas, copiada al grup valencià de rock, podríem subtitular els actes d'esta X Trobada d'Escoles en Valencià de Camp de Túria, si, perquè eixe nom podria definir als milers de xiquets que van obrint el camí de la recuperació lingüística. 300 anys desprès d'Almansa no han sigut prou per acabar amb la nostra llengua i avui al llarg de tot el País els nets del tio Canya ja no parlen de manera estranya.

Els carrers de L'Eliana s'han vist animats i travessats per un cercavila dels nombrosos participants de les escoles de la Comarca, que amb musiques i pancartes s'han dirigit a la plaça d'Europa( al Parc de la Pinada), on han estat instal·lats els tallers de treballs i la zona d’oci. Desprès de la recepció i entrega de regals a totes les escoles feta per l'alcalde Josep Maria Àngel, han començat els tallers i les animacions al recinte.

Avui ha sigut un dia de festa gran a L’Eliana, un dia de festa per la recuperació de la llengua de la nostra Comarca, un dia de festa per als que veiem a eixes noves generacions tornar a les arrels del nostre poble.

Amb els parlaments finals ha acabat una jornada massiva, una diada reivindicativa i integradora en que tothom s'ho ha passat bé, inclòs eixe regal que ens han fet els xiquets del Col·legi Verge del Carme al oferir-nos una muixeranga.

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal