Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Dels tres municipis més pròxims, l'Eliana l'únic que va celebrar - el dia del llibre.- encara que el 15 d'avril

Dels tres municipis més pròxims, ni La Pobla, ni Sant Antoni han realitzat cap activitat en commemoració del dia del llibre.

La raó per la qual no ho han fet és l'arribada i coincidència de la Setmana Santa El 23 d'abril coincidix amb el dissabte sant , o millor explicació seria que estem en plena setmana vacacional de setmana santa. No obstant això, dins del pla anual cultural de l'Eliana, si que estava prevista esta situació i, abans de les vacacions escolars, es va organitzar el corresponent dia del llibre a l'Eliana. 1.500 escolars ho han celebrat el 15 d'abril, una quantitat important que no ha perdut l'oportunitat de recordar la importància de la lectura.

A l'Eliana Els centres educatius públics de l'Eliana han commemorat hui el Dia del Llibre amb activitats culturals i lúdiques en el parc de la Pinnada i l'Auditori Municipal. En total, prop de 1.500 escolars dels col·legis Mare de Déu del Carmen, Garbí, Montealegre i l'Olivera; i de l'Institut d'Educació Secundària han participat en esta iniciativa que des del 2003 promou la Regidoria d'Educació. Els alumnes de segon i tercer cicle de Primària han disfrutat de dotze tallers dedicats a l'any internacional dels boscos que han sigut impartits pels alumnes i el professorat del Cicle superior d'Educació Infantil de l'IES l'Eliana. A més cada classe ha tingut l'oportunitat de fer-se una foto de record en el gran mural elaborat pels alumnes del cicle formatiu. Al mateix temps, en l'Auditori Municipal s'ha fet entrega dels premis literaris del concurs 'Sonido i paraules 2011'.

L'acte ha comptat amb l'animació del grup 'Trapatroles' i el contacontes Enric Esteve. El Dia del Llibre de l'Eliana també ha comptat amb la presència de la ONG Ajuda en Acció que, com en anys anteriors, participa en la jornada amb la lectura del manifest 'La Educació no és un conte: pels drets de les xiquetes i les mujeres' i l'organització de diferents tallers la temàtica del qual girava entorn de com la falta d'accés a l'educació condiciona la vida de milions de dones i xiquetes en tot el món. En este sentit, cal destacar la col·laboració de l'Eliana amb la Campanya Mundial per l'Educació (CME) 2011 que celebra fins al 17 d'abril la Setmana d'Acció Mundial per l'Educació (SAME)
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon