Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La XX edició d’‘Escrits a la Tardor’ de l'Eliana premia a quatre dones i retrà homenatge a Lluis Andrés

• L'acte de lliurament del certamen literari de l'Eliana tindrà lloc aquest divendres i retrà homenatge a Lluís Andrés.

La XX Edició del Certamen de Relats ‘Escrits a la Tardor’ Vila de l'Eliana celebrarà l'acte de lliurament dels seus premis aquest divendres, 10 de desembre, a les 19 hores al Nou Espai del Centre Sociocultural. Amb motiu d'aquest aniversari, l'Ajuntament celebrarà a més un acte de reconeixement a l’elianer i crític literari, Lluís Andrés i Marqués, per la seua implicació i aportació a la cultura literària del municipi.

El jurat ha seleccionat, entre un centenar de relats presentats al concurs, el títol ‘Castañas’, d'Eva Barro, de Madrid, en la categoria Primera de Castellà i dotat amb 1000 euros, ‘La MONA i jo’ escrit per Carlota Febril, de Barcelona, en la categoria Primera de Valencià i dotat amb 1200 euros. ‘Pájaro mudo’, de l'autora Eva Tabares, de Burgos, s'ha fet amb la categoria Juvenil Castellà, per a xics i xiques de 14 i 15 anys i dotat amb 300 euros, mentre que en la Juvenil Local, l’elianera Lola Cordero s'ha fet amb aquesta subcategoria amb el seu títol ‘Viçantet o una reunión post covid’. La resta de categories han quedat desertes.

El comité seleccionador ha valorat els criteris de tècnica literària i estil, creativitat i originalitat de l'obra, gramàtica, correcció de text i presentació. A més, com en edicions anteriors el consistori ha editat 250 exemplars per a la commemoració del certamen, que arrancarà amb la representació a càrrec de Teatreliana de la versió dramatitzada d'una de les obres guanyadores de l'edició anterior, ‘Encuentra’, de la també elianera Aurora Ruá.



El certamen literari en narrativa curta en castellà i en valencià té com a objectiu fomentar, despertar i estimular la creació artística i literària, i impulsar l'hàbit de la lectura, i l'ús social de la llengua de la Comunitat Valenciana en tots els sectors. Com cada any les obres presentades al concurs, organitzat per les Regidories de Cultura, Educació i Política Lingüística, són inèdites, no premiades amb anterioritat i de temàtica lliure.


L'edil de Cultura, Eva Santafé, ha celebrat aquests vint anys de concurs que promou la creació literària i la recuperació del valencià, i ha destacat l'alt nivell artístic i creatiu dels relats guanyadors que, un any més, tornen a estar escrits per dones.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon