Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Cinc Segles de Música torna aquest dissabte 27 de març a l'Auditori de l'Eliana amb “De natura mulieres”


La XVI edició del certamen, que va arrancar a l'octubre de 2020, es vió interrompuda a causa de la situació epidemiològica.

El festival Cinc Segles de Música a l'Eliana torna aquest dissabte 27 per a oferir el concert de març de la XVI edició. A l'octubre es va presentar la programació de la temporada 2020/2021 que incloïa huit concerts fins el mes vinent de juny. De moment, a causa de la pandèmia de Covid-19, només s'ha pogut celebrar amb presència de públic la gala inaugural amb l'òpera “Madama Butterfly” de Puccini. El concert de novembre, “Sublime”, amb Pablo Gómez Ávalos es va oferir al públic en format en línia, mentre que els concerts de gener i febrer, amb les agrupacions La Guirlande i Ensemble Scherzo de València respectivament, van haver de ser suspesos.

Ja que la incidència de contagis ha remés, afortunadament, la Regidoria de Cultura es disposa a reprendre la programació i ho farà a l'Auditori Municipal aquest dissabte a les 19.30 amb el concert “De natura mulieres, la dona creadora”, protagonitzat per Piacere dei Travesi, una formació femenina integrada per la soprano Carmen Botella i un trio de flautes travesseres renaixentistes format per Marisa Esparza, Laura Palomar i Silvia Rodríguez. Aquestes quatre músiques, amb sòlida formació i projecció internacional, són grans especialistes en la música del Renaixement i el Barroc i han demostrat al llarg de la seua carrera el seu bon fer tant en concerts com en produccions discogràfiques.

El repertori del concert convida a la reflexió sobre les dificultats a les quals han hagut d'enfrontar-se les dones que tractaven d'exercir la professió musical en l'època i els primers passos en l'emancipació femenina en el Renaixement. S'escoltarà música d'Aleotti, Gràcia Baptista, el Papa Urbà VIII, Santa Teresa de Jesús, Antonio de Cabezón, Francisco Salinas, Casulana i Isabel de Villena.

Les entrades estan a la venda en la web www.elientrada.es, al preu de 5 euros la general i 4 la reduïda. En aquest concert, com en tots els actes de cultura programats, s'observaran totes les mesures preventives anti Covid: presa de temperatura, distància interpersonal, ús de gel i màscara, a més d'aforament reduït.

La regidora de Cultura, Eva Santafé, s'ha mostrat satisfeta de poder reprendre el certamen en una temporada complicada en la qual “l'objectiu d'acostar la música culta al gran públic continua sent una premissa primordial”.








Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon