Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Ajuntament de l'Eliana aprova beneficis fiscals per a ajustar-se a la realitat actual

• El Ple modifica les ordenances de l'IBI, la Taxa per Expedició de Documents Administratius i la Plusvàlua.

El Ple de l'Ajuntament de l'Eliana ha aprovat aquest dijous per unanimitat de tots els grups polítics la modificació de tres ordenances fiscals amb l'objectiu d'adequar la normativa tributària local a la realitat actual.

D'aquesta manera, la primera modificació afectarà, a partir de l'1 de gener de 2021, a l'Impost sobre Béns Immobles i bonificarà fins al 50%, durant 3 anys, a aquells veïns i veïnes que instal·len sistemes d'aprofitament tèrmic o elèctric de l'energia solar en els seus habitatges residencials. Tot això per a incentivar l'ús de les energies renovables i netes, la qual cosa suposa un enorme benefici al medi ambient, i el compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible i l'Agenda 2030.

Amb la vista posada en l'avanç de les noves tecnologies l'Ajuntament ha aprovat també l'eliminació del 1,5 euros de la Taxa per Expedició de Documents Administratius, que entrarà en vigor en les pròximes setmanes, per als  tràmits automàtics, com per exemple el certificat d'empadronament, sempre que es realitze de manera telemàtica a través de la nova seu electrònica (leliana.sedipualba.es).

L'última ordenança modificada serà la Plusvàlua i afectarà la transmissió de terrenys urbans o habitatges en herència, a partir també de les pròximes setmanes. La quota de l'impost es veurà bonificada progressivament en funció del valor cadastral del sòl fins al 95%. En aquest cas, les principals novetats són la inclusió en la deducció de les places de garatge o trasters que es troben en el mateix edifici i l'ampliació de l'empadronament dels transmitents i dels adquirents, especialment en el cas de les persones majors que modifiquen la seua residència per motiu assistencial.

El regidor d'Hisenda, Enrique Martínez, va agrair en la sessió el suport a totes les forces polítiques de la localitat i va anunciar que aquest és l'inici d'un procés de revisió i actualització de les ordenances que durà a terme l'Equip de Govern per a adequar-les al moment i les circumstàncies presents.






Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon