Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Suscríbete y recibe las novedades
Correo:

Pots buscar

Veïns i veïnes de l'Eliana visiten la Diputació


•    Una expedició de veïns i veïnes de l'Eliana van visitar ahir la Diputació de València en una excursió emmarcada en el programa “Açó és la Dipu”.

Ahir dimecres un grup de 58 persones majors van visitar l'edifici de la Diputació de València en una excursió integrada dins del programa “Açó és la Dipu”, que consisteix en visites guiades i  organitzades dirigides a dones i persones majors de 65 anys i on es dóna a conèixer el valor del
patrimoni històric de la diputació així com el seu funcionament intern.

L'autobús va arreplegar als participants d'aquesta activitat a les 9:15 en la Plaça del Mercat de l'Eliana i al llarg del matí van visitar, no solament l'edifici de la Diputació, sinó també el Palau de la Batlia, el Palau del Marquès de la Scala i, finalment, el Museu Valencià de la Il•lustració i la Modernitat, MUVIM, on van poder veure una exposició itinerant així com una maqueta de la ciutat de València.

Els participants van tenir l'oportunitat de conèixer en aquest circuit la història i el funcionament de la Diputació com a institució, les característiques arquitectòniques dels edificis que la componen així com descobrir la història de València i el seu centre històric, des del segle XV fins ara.

El grup va estar acompanyat per Concha García, diputada i alcaldessa de Picassent, Eva Santafé, edil de Persones Majors de l'Ajuntament de l'Eliana i Mercedes Berenguer, diputada de Benestar Social, “amb aquesta iniciativa, des de l'Àrea de Benestar Social de la Diputació, volíem que la gent coneguera l'entorn històric dels edificis que componen la Diputació, explicant quan es van fer, en quin context i amb quina finalitat” explica Mercedes Berenguer.

Per la seua banda, Eva Santafé, declara que “aquesta acció s'emmarca dins del pla d'envelliment actiu municipal per a dinamitzar l'activitat formativa, així com d'oci i cultura dels nostres majors”.

“Açó és la Dipu” és un programa que convida a ajuntaments i associacions de dones i majors –jubilats i pensionistes- de qualsevol municipi de la província de València a realitzar un circuit per a conèixer el patrimoni històric i cultural de la Diputació Provincial de València amb la finalitat de fomentar l'oci actiu en aquest sector de la societat.


Tags: ,

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :