Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Esquerra Unida de Riba-roja es desmarca de la resta de l'equip de govern i critica els actes taurins al poble

El Edil Rafa Gómez Muñoz, va apelar al últim Pleno del dilluns passat 11 de septembre a la sensibilitat de la resta de la Corporació i de la població per tant de avançar en un tema tan sensible com es el maltracte animal.
El regidor per Esquerra Unida - Acord Ciutadà, a l'Ajuntament de Riba-roja de Túria es desmarca una vegada mes de la resta de l'equip de Govern Municipal conformat per el tripartito PSPV-PSOE, COMPROMIS i EU, al reprovar la pasivitat en afrontar un repte com es el de no permetre la celebració d'actes taurins al poble.

Entre els arguments utilitzats destaca l'educació com la ferramenta necessària per donar un pas endavant i erradicar tot tipus de violència contra els animals, i de no ampararse baix l'escusa de les assosiacions culturals, com ara volen anomenarse les penyes taurines. La festa no te cap necessitat de violentar la voluntat de la resta dels essers vius, per que es així com es transforma en violència.

El regidor manifestá "Si volem una societat mes justa i pacifica hem de treballar en l'educació per la pau, la tolerancia i la no violència, la nostra joventut precissa de altres valors per a la diversió i alló es el que volem per a les generacions futures".
No és la primera vegada que ocorre, la seua postura es diferencia de l'equip de govern, sempre que es tracta del maltracte animal relacionat amb els bous als carrers, perquè el passat mes d'abril-maig, va manifestar-se tambè contrari a què se cediren locals municipals per a espectacles de bous .
En aquell moment la queixa i sol·licitud realitzada en el Ple pel portaveu d'Esquerra Unida Rafael Gómez Muñoz,  té el seu fonament en l'autorització - en compliment de l'actual ordenança i de la legislació autonòmica i estatal, de la festa de bous que se celebrarà els dies 12, 13 i 14 de maig al municipi. Festa que té el seu origen i organització per una penya ciutadana que es va crear l'any passat, o almenys va iniciar les seues activitats l'any passat.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon