Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Festa per a comiadar el mes de l'orgull LGTBI a l'Eliana huí a les 20 hores

Aquesta vesprada, a les 20:00 hores, en la plaça del País Valencià, es procedirà a la lectura d'una declaració institucional. A continuació, una representació teatral a càrrec de APLAE i un sopar de pa-i-porta culminaran un mes carregat d'accions reivindicatives que han perseguit fer més visibles al col·lectiu, exigint respecte, tolerància i igualtat de drets.

L'Ajuntament de l'Eliana posa fi a la programació del 'Mes de l'Orgull' aquest dimecres, 28 de juny, celebrant el 'Dia Internacional de l'Orgull LGTBI+' amb una sèrie d'actes per a tots els públics en la Plaça del País Valencià.

A les 20:00 hores està prevista l'acció més institucional, quan la regidora d'Igualtat, Isabel Montaner, procedirà a la lectura d'una declaració consensuada pels 5 grups municipals amb representació en el Consistori de l'Eliana.

L'edil d'aquesta àrea ha recalcat la importància de seguir celebrant i reivindicant el 'Mes de l'Orgull' per a eliminar qualsevol tipus de desigualtat i el sofriment que comporta per a les persones que ho pateixen: "La identitat sexual segueix sent la primera causa dels delictes d'odi i de l'assetjament escolar, la transsexualitat segueix patologitzada i encara no hi ha reconeixement de la identificació de gènere, al mateix temps que és necessari una Llei Integral LGTBI d'àmbit nacional".

Una vegada finalitzada la lectura, l'associació APLAE (Associació Per Les Arts Escèniques de l'Eliana) representarà en el mateix escenari de la plaça l'obra teatral 'Orgullosos', basada en el relat homònim d'Óscar Hernández Campano (veí de l'Eliana i membre del col·lectiu 'Marietes').

La festa continuarà amb un sopar de pa-i-porta, en la mateixa plaça, en la qual l'Associació Marietes convida a tota la ciutadania: "Esperem que vinga molta gent a acompanyar-nos i a gaudir d'un acte entre veïns i amics". La regidoria de festes, de forma conjunta amb la Clavaria Verge del Carme de l'Eliana, s'encarregaran d'oferir el servei de barra de begudes.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon