EUPV denuncia: 'La Llei de Concòrdia amenaça els drets democràtics i menysprea les víctimes del franquisme' EUPV denuncia: 'La Llei de Concòrdia amenaça els drets democràtics i menysprea les víctimes del franquisme'
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

EUPV denuncia: 'La Llei de Concòrdia amenaça els drets democràtics i menysprea les víctimes del franquisme'

De "retrocés democràtic per al PV i menyspreu a les víctimes" qualifica la situació generada pel govern de PP i Vox a la Generalitat valenciana.

La recent aprovació de la Llei de Concòrdia pel Consell valencià i el  fort retrocés en drets que suposa, ha cuasat que Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) alçe la veu enfront de aquesta nova legislació, que deroga l'anterior Llei de Memòria Democràtica, que ha estat qualificada per EUPV com un retrocés significatiu en la qualitat democràtica..

Rosa Pérez Garijo, coordinadora d'EUPV i exconsellera de Memòria Democràtica, ha alçat la veu contra aquesta nova llei. Com a responsable de la posada en vigor de la Llei de Memòria que ara es vol derogar, Pérez Garijo ha advertit sobre el que considera un menyspreu flagrant a les víctimes del franquisme per part del Partit Popular (PP) i VOX.

"Es constata el menyspreu del PP i VOX pels drets humans, sobretot dels que no pensen com ells", ha declarat Pérez Garijo. La coordinadora d'EUPV ha subratllat que durant els últims vuit anys, i especialment en els quatre darrers, el País Valencià havia esdevingut un referent en polítiques de memòria, justícia i reparació.

Pérez Garijo ha detallat els avanços aconseguits: "Durant 8 anys, i sobretot en els 4 últims, el País Valencià ha sigut adalil en les polítiques de memòria, justícia i reparació, prestant atenció a les famílies, exhumant a les víctimes, obrint fosses de la vergonya i creant el banc d'ADN que a partir de hui estan en perill per eixa mal anomenada Llei de Concordia".

La crítica de l'exconsellera va més enllà, qüestionant la legitimitat democràtica dels partits impulsors de la nova llei. "El PP i VOX demostren una vegada més que no són una dreta democràtica", ha afirmat, argumentant que "no es pot ser demòcrata i defensar la democràcia ignorant els crims del franquisme".

EUPV ha recordat que fins i tot els relators de l'ONU han advertit sobre la importància de no ignorar els crims comesos durant el franquisme. En aquest context, el partit ha reafirmat el seu compromís de continuar lluitant per les polítiques de memòria, justícia i reparació.

Com a resposta a l'aprovació de la Llei de Concòrdia, EUPV ha anunciat accions legals. Nahuel González, diputat del partit en el Congrés, exigirà al Govern la presentació d'un recurs d'inconstitucionalitat contra la nova llei. A més, EUPV demanarà l'entrada en vigor i el compliment de la llei de Memòria Democràtica.

La Llei de Memòria Democràtica, ara derogada, tenia com a objectiu promoure el dret de les víctimes i els familiars, així com el reconeixement, la justícia i la reparació com a garantia de no repetició. La seua substitució per la Llei de Concòrdia ha generat  moltes crítiques dels demòcrates.

La postura ferma de Rosa Pérez Garijo i del seu partit EUPV posa de manifest la necessitat la importància de la memòria històrica en la construcció d'una democràcia sòlida i justa.


La exconsellera Rosa Pérez en un dels actes amb les víctimes del franquisme
   

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal