El Castell d'Alaquàs acull la presentació d'un llibre que ret homenatge als mestres republicans represaliats El Castell d'Alaquàs acull la presentació d'un llibre que ret homenatge als mestres republicans represaliats
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El Castell d'Alaquàs acull la presentació d'un llibre que ret homenatge als mestres republicans represaliats

 El Castell d'Alaquàs acollirà l'event el pròxim dimecres 3 de juliol de 2024. La Sala Cremona d'aquest emblemàtic edifici serà l'escenari de la presentació del llibre "El Magisterio Fusilado. La última lección del maestro republicano", una obra que promet remoure consciències i recuperar la memòria d'un dels episodis més foscos de la història recent d'Espanya.

L'acte, programat per a les 19:00 hores, comptarà amb la presència de Wilson Ferrús Peris, coordinador de l'obra, qui compartirà amb els assistents els detalls i reflexions sobre aquest significatiu treball editorial. Ferrús Peris, conegut pel seu compromís amb la recuperació de la memòria històrica, ha liderat una exhaustiva investigació que ha donat com a resultat aquest emotiu i rigorós volum.

La Fundació Vinatea Editorial, responsable de l'edició del llibre, ha apostat per un projecte que va més enllà de la simple recopilació històrica. "El Magisterio Fusilado" ofereix una anàlisi profunda i detallada sobre la persecució i execució de mestres republicans durant la Guerra Civil Espanyola i la posterior dictadura franquista. A través de diversos testimonis, documents històrics i estudis minuciosos, l'obra ret un sentit homenatge a aquells educadors que, pel seu compromís amb la llibertat i l'educació, van patir la repressió i, en molts casos, l'afusellament.

La portada del llibre, d'un impacte visual innegable, mostra una escena colpidora que simbolitza el dolor i el sacrifici dels mestres republicans, així com l'impacte devastador que aquests fets van tenir en les seues famílies i comunitats. Aquesta imatge, més enllà de la seua funció il·lustrativa, serveix com a potent recordatori de la brutalitat d'aquella època i de la importància de preservar la memòria d'aquests valents educadors.

La Fundació Vinatea Editorial i Wilson Ferrús Peris han estés una invitació oberta a tota la ciutadania per a participar en aquest acte. L'entrada lliure facilita l'accés a tots aquells que desitgen sumar-se a aquest homenatge als mestres republicans que van donar la seua vida per l'educació i la llibertat.

La presentació d'"El Magisterio Fusilado" s'emmarca en un context més ampli de recuperació de la memòria històrica, un procés que en els ùltims temps torna a estar en perill a Espanya. Aquest llibre representa un pas més en la direcció de reconéixer i honorar aquells que van patir la repressió durant un dels períodes més negres de la història espanyola.

L'esdeveniment no només servirà per a donar a conéixer el contingut del llibre, sinó que també es preveu que genere un espai de reflexió i diàleg sobre la importància de la memòria històrica en la construcció d'una societat més justa i democràtica. Els assistents tindran l'oportunitat d'interactuar amb l'autor i compartir les seues pròpies experiències i reflexions sobre aquest capítol de la història.

 El llibre:

L'obra revisada, actualitzada i ampliada, i amb noves fotografies. Un treball coral, fruit d'un equip d'investigació integrat per vint autores i autors de diversa procedència generacional, territorial, professional i acadèmica. El Magisteri republicà es va veure especialment afectat per la repressió franquista. Reduïts a l'exili interior o exterior, traslladats a altres poblacions, expulsats, degradats, castigats econòmicament… Molts van anar també detinguts, empresonats i sotmesos a Consells de Guerra, paròdies de judicis sense garanties processals ni respecte als drets fonamentals… Un total de vint mestres van ser afusellats, entre el 3 d'abril de 1939 i el 5 d'agost de 1942, en el territori valencià.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal