Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Morant acusa Mazón de mentir sobre l'Albufera per a guanyar eleccions

 

La ministra de Ciència, Innovació i Universitats, Diana Morant, ha acusat aquest matí el president de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón, de "mentir" en relació amb l'Albufera de València. Morant ha denunciat que Mazón utilitza la qüestió de l'Albufera amb finalitats electorals, afirmant que "mentir per a guanyar eleccions està lleig, i és el que fan aquells que no tenen arguments per a dir la veritat i per a defensar les seues idees".

Morant ha fet aquestes declaracions davant dels mitjans abans de la seua intervenció en la inauguració del curs d’estiu ‘La internacionalització de la universitat’, organitzat per la Conferència de Rectors i rectores d'Universitats Espanyoles (CRUE) i la Universitat Jaume I (UJI) a Benicàssim. Durant la seua intervenció, Morant ha respost a les crítiques de Mazón sobre el suposat "incompliment de la llei" per part de la ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, en relació amb l'aportació d'aigua a l'Albufera.

Transferència d'aigua per damunt dels acords

Segons la ministra, el govern central ha transferit més aigua a l'Albufera del que està estipulat en els acords. "Estem molt tranquils perquè hem complert i fins i tot superat els compromisos d'aportació d'aigua a l'Albufera", ha declarat Morant. "Li dic al senyor Mazón que menteix, i que mentir per a guanyar eleccions està lleig, i és el que fan els que no tenen arguments per a dir la veritat i per a defensar les seues idees", ha reiterat.

Acusacions de guerra d'aigua

La ministra ha criticat que Mazón estiga utilitzant el tema de l'Albufera com a part d'una "guerra de l'aigua" contra la candidata del PSOE a les eleccions europees, Teresa Ribera. "De sobte s'han recordat de l'Albufera, i els que ara es proclamen defensors de l'Albufera són els mateixos que es proclamen defensors del Mar Menor i de Doñana, però són, en realitat, negacionistes del canvi climàtic i els que maltracten als espais naturals", ha subratllat Morant.

Crítica al pla de costes i naturalesa

A més, Morant ha criticat el nou pla de costes i naturalesa, conegut aquesta setmana, que segons ella és una llei que atempta contra la protecció dels espais naturals. "Aquesta nova normativa anul·la el PATIVEL, comprometent la protecció dels nostres espais naturals", ha indicat la ministra. "Els fets parlen per si sols, i el PP sempre ha estat del costat de l'especulació urbanística, mentre que nosaltres defensem la naturalesa", ha afirmat contundentment.

El compromís del PSOE amb l'Albufera

Morant ha conclòs que l'Albufera compta amb el suport ferm del Govern d'Espanya i del PSOE. "L'Albufera com aliat té al Govern d'Espanya i al PSOE, i això és el que ens juguem a Europa", ha conclòs. Aquestes declaracions reforcen la posició del govern central en defensa dels espais naturals i la seua gestió sostenible, contrastant amb les crítiques de Mazón i el seu enfocament sobre la qüestió.


  


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal