Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Ajuntament de Serra impulsa la restauració de l'ermita de Sant Josep i la Creu

  

L'Ajuntament de Serra ha anunciat la licitació de les obres de restauració de l'ermita de Sant Josep i la Creu, una construcció emblemàtica del segle XIX, situada al cor de la Serra Calderona i catalogada com a Bé de Rellevància Local. L'ermita, construïda el 1894, necessita una intervenció urgent per a consolidar la seua estructura.

La primera fase d'aquesta intervenció compta amb un pressupost de 60.000 € i inclou treballs per a consolidar la cimentació del mur oest mitjançant injeccions resinoses, així com la reparació de la teulada, les escletxes i les fissures presents a l'edifici. S'estima que les obres tindran una duració de dos mesos a partir del seu inici, una vegada adjudicada la licitació.

L'alcaldessa de Serra, Alicia Tusón, ha destacat la importància d'aquesta restauració afirmant: "Restaurar l'ermita és un compromís adquirit amb la ciutadania i que sufraguem amb fons propis. Recuperem aquest espai tan emblemàtic perquè totes i tots puguem gaudir-lo." A més, ha ressaltat la col·laboració de la parròquia, que ha facilitat el procés gràcies a un conveni signat recentment.

Aquest projecte forma part del pla de l'Ajuntament per a la recuperació del patrimoni monumental de Serra, que inclou altres béns d'interès cultural com les torres i el castell, així com béns de rellevància local com el calvari i l'església del segle XVIII. La restauració de l'ermita se suma als esforços realitzats en els últims anys per conservar i millorar el patrimoni històric de la localitat, com la restauració de la torre àrab del segle XII.

L'ermita de Sant Josep i la Creu, situada al cim d'un tossal que corona el singular calvari construït també al segle XIX, ofereix un passeig amb camins i vistes inigualables sobre murs de pedra en sec. Aquestes característiques la converteixen en un lloc de gran valor cultural i històric, no sols per als habitants de Serra, sinó també per als visitants de la regió.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal