CCOO reclama a l'Hospital La Fe el pagament al personal pels autoconcerts per reduir les llistes d'espera CCOO reclama a l'Hospital La Fe el pagament al personal pels autoconcerts per reduir les llistes d'espera
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

CCOO reclama a l'Hospital La Fe el pagament al personal pels autoconcerts per reduir les llistes d'espera


El personal sanitari de l'Hospital La Fe no ha cobrat pels autoconcerts des de febrer, i a més, les retribucions són inferiors aquest any a causa de un canvi normatiu.

La secció sindical de CCOO en el Departament de Salut de La Fe ha exigit a la Direcció que es pague al personal tot el que se’ls deu per la realització d'autoconcerts, que són proves diagnòstiques i operacions efectuades fora de l'horari habitual amb la finalitat de reduir les llistes d'espera.

Des de febrer, el personal de La Fe no ha percebut cap compensació per aquestes hores extres, provocant que alguns professionals, com el personal d’infermeria del bloc quirúrgic infantil, anestesistes i altres treballadors quirúrgics, hagen decidit no continuar fent aquest treball voluntari sense cap previsió clara de pagament.

El malestar entre el personal sanitari està creixent a causa de la manca de compromís de l'hospital amb els pagaments, així com per la insistència de la Direcció en què continuen realitzant hores extres. Davant les protestes i reclamacions legítimes, el personal ha rebut pressions, incloent-hi la demanda de facilitar dades personals davant la subdirecció del centre per a formalitzar la seua renúncia. Aquestes comunicacions es perceben com una coacció, ja que s’ha informat que si ells no participen en les intervencions, es cridarà a personal d'altres hospitals que cobrarà més per vindre de fora.

A diferència d'altres departaments de salut, on els retards en els pagaments s'han regularitzat o estan en vies de solucionar-se, la situació a La Fe, un hospital de referència a la Comunitat Valenciana, és insostenible.

Més treball, menys retribució

A aquesta problemàtica s'afegeix el fet que la Conselleria de Sanitat va canviar al gener la forma de pagament dels autoconcerts, provocant una reducció en la retribució del personal per la mateixa feina. Per exemple, les hores de cada mòdul d’autoconcert per a les intervencions quirúrgiques estan limitades a cinc, la qual cosa impedeix agilitzar les llistes d'espera de patologies que necessiten cirurgies més llargues. A més, el programa exigeix que les intervencions es completen en hores senceres, no pagant-se el temps excedent, siga de 15 minuts o 59.

Per això, el personal tècnic de radiologia de La Fe va decidir al febrer que no faria autoconcerts, ja que amb la nova normativa estimen que cobren fins a un 40% menys per aquesta tasca.

De fet, la Federació de Sanitat i Sectors Sociosanitaris, FSS CCOO PV, ja va manifestar la seua disconformitat amb el nou Programa específic de mòdul i autoconcert en la Mesa Sectorial de desembre. El sindicat va destacar la manca de concreció en la composició dels equips quirúrgics, la situació en què queda la regulació per a la compensació per excessos de cupo en atenció primària, la falta de definició en la possibilitat d’autoritzar els mòduls per cobrir absències imprevistes, i l'absència d’un procediment que garantisca la participació i distribució equitativa. Aquesta organització lamenta que el temps els haja donat la raó.

CCOO considera que aquesta no és la manera d’incentivar el personal sanitari i motivar la reducció de les llistes d'espera. El sindicat exigeix que es valore el treball del personal i se’ls pague tot el que se'ls deu al més prompte possible. També reclama que la Conselleria de Sanitat es replantege el programa d'autoconcert per a retribuir adequadament al personal i que s'aborden mesures estructurals per a reforçar la sanitat valenciana. Les llistes d'espera són un problema estructural que no es pot continuar abordant amb mesures temporals com els plans de xoc o els programes d'autoconcert.



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal