Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

CCOO denuncia la gestió deficient en el Departament de Salut de Manises durant l'estiu

CCOO denuncia la ineficaç organització en el Departament de Salut de Manises per al període estival

La secció sindical de CCOO ha fet pública la seua preocupació pel greu dèficit de recursos en el Departament de Salut de Manises, especialment durant el període estival. Segons el sindicat, aquesta situació és resultat d'una evident falta de previsió per a garantir la cobertura de l'activitat assistencial necessària.

Canvis forçosos en la ubicació del personal sanitari

Per tal de suplir la manca de personal sanitari, s'estan realitzant mobilitzacions forçades de treballadors i treballadores dels seus llocs habituals per a cobrir altres tasques. Aquesta pràctica està provocant que determinades àrees quedin desateses, afectant greument la qualitat assistencial. En un cas extrem, s'ha procedit a mobilitzar el personal de quiròfan d'urgències, una unitat crítica que depén de la Direcció d'Infermeria. Aquesta decisió comporta un risc significatiu, ja que es priva als pacients de la disponibilitat immediata d'un equip especialitzat en situacions d'urgència que requereixen intervenció quirúrgica, incloent-hi l'atenció obstètrica.

Denúncia davant la Gerència i la Conselleria de Sanitat

La situació ha estat notificada a la Gerència del Departament de Salut de Manises, però fins al moment no s'han implementat canvis per a solucionar el problema. En aquest sentit, CCOO critica que la gestió del departament, assumida recentment per la Conselleria de Sanitat, no ha suposat una millora efectiva en la Direcció d'Infermeria. Segons el sindicat, aquesta continua funcionant amb una perspectiva de gestió pròpia de l'empresa privada, mantenint uns estàndards de seguretat que no són adequats per a un servei públic de salut.

CCOO insisteix en la necessitat d'una planificació adequada per a evitar els canvis arbitraris en la ubicació del personal sanitari, la qual cosa no només afecta la qualitat de l'assistència mèdica, sinó que també vulnera els drets laborals dels treballadors i treballadores del sector. La situació actual, segons el sindicat, demostra la urgència d'un canvi de gestió que prioritze la seguretat i la qualitat en l'atenció sanitària pública.

  

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal