Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Llíria aconsegueix el premi de 'La Plantà del Vidre' d'Ecovidrio

El guardó consistix en una plantació d'arbres apadrinats per les comissions falleres de la localitat 

Ecovidrio, entitat sense ànim de lucre dedicada a la gestió del reciclatge de residus d'envasos de vidre a Espanya, i la Generalitat Valenciana, van realitzar ahir l'entrega de guardons de la campanya 'La Plantà del Vidre' 2024. Aquesta iniciativa es va dur a terme durant les passades Falles amb l'objectiu de conscienciar sobre la gestió responsable dels residus d'envasos de vidre, i en la qual competiren tretze municipis fallers per ser el més sostenible.

Llíria, que ja havia guanyat en l'any 2022, ha tornat a ser la població guanyadora de 'La Plantà del Vidre' en ser la que més punts va aconseguir, superant el percentatge proposat per Ecovidrio en la recollida de vidre respecte al mateix període de l'any anterior, així com per la difusió que va fer de la iniciativa. El premi consisteix en una plantació d'arbres que estaran apadrinats per les comissions falleres de la capital del Camp de Túria.

L'acte d'entrega dels guardons de la campanya va comptar amb l'assistència del secretari autonòmic de Medi Ambient i Territori, Javier Sendra; el director general de Qualitat i Educació Ambiental, Jorge Blanco; la directora d'Operacions i Finances d'Ecovidrio, Ana Cardona; i el gerent de zona d'Ecovidrio a la Comunitat Valenciana, Roberto Fuentes. També hi van ser presents representants municipals de les poblacions distingides, entre els quals es trobava l'alcalde de Llíria, Joanma Miguel, i la regidora de Festes, Mª José Llopis, acompanyats per membres del col·lectiu faller de la localitat edetana.

A més, els municipis de Llíria, amb 26.080 kg; Burriana, amb 43.740 kg; L’Eliana, amb 32.540 kg; Godella, amb 18.300 kg; Paterna, amb 69.540 kg; i La Pobla de Vallbona, amb 37.420 kg, van rebre el Guardó Verd d'Ecovidrio després de superar el repte de reciclatge proposat durant les festes falleres i per la difusió que van fer de la campanya.

La iniciativa, que es va desenvolupar durant els dies de Falles, pretenia conscienciar la ciutadania, i especialment el col·lectiu faller, sobre la importància de separar correctament els residus de vidre. Per aconseguir-ho, Ecovidrio va decorar els contenidors de vidre pròxims als casals i va marcar un repte per a cada municipi en quilos d'envasos de vidre recollits durant el període festiu.

Així mateix, totes les comissions participants que han reciclat en el seu propi contenidor 400 kg o més de residus d'envasos de vidre han rebut un miniiglú amb la imatge de la campanya.

'La Plantà del Vidre' compta amb el suport de la Generalitat Valenciana, que juntament amb Ecovidrio aposta per col·laborar amb les Falles per millorar la sostenibilitat de les festes i que siguen més respectuoses amb el medi ambient a través d'una correcta gestió dels residus d'envasos de vidre.

Beneficis mediambientals del reciclatge de vidre

Cal recordar que el vidre que es diposita als contenidors es recicla al 100% i s'utilitza per a la fabricació de nous envasos, de forma indefinida i sense perdre les propietats originals. D'aquesta manera, s'evita el creixement dels abocadors.

Reciclar vidre és un element clau en la lluita contra el canvi climàtic. En usar vidre reciclat en la fabricació de nous envasos, s'evita l'extracció de matèries primeres de la natura, l'erosió dels sòls i la desforestació del nostre entorn. A més, es minimitza l'emissió de CO2 en el procés de fabricació i s'estalvia energia.




Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal