Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Les Roques del Corpus: entre la restauració i la polèmica

València estudia "diferents alternatives" per a reparar les Roques del Corpus, tenint en compte la seua "envergadura" tant tècnica com econòmica. Segons ha informat l'Ajuntament, els carruatges seran sotmesos en les pròximes setmanes a un tractament preventiu i curatiu contra insectes xilòfags, una vegada rebuda l'autorització de la Direcció General de Patrimoni Cultural.

D'altra banda, la regidora de Festes i Tradicions, Mónica Gil, ha confirmat que en la festivitat del Corpus d'enguany només processionaran dues Roques: la del Sant Calze i la de la Verge. La resta, segons l'edil, no es troben en condicions de seguretat per a desfilar, tal com avala un estudi realitzat per tècnics experts.

Aquesta decisió ha generat crítiques per part de Compromís, que acusa l'equip de govern d'"incapacitat de gestió" i de "mentir" sobre la restauració dels carruatges. L'anterior responsable de Cultura Festiva amb el govern del Rialto, Pere Fuset, ha recordat que el seu govern va encarregar una inspecció exhaustiva de les Roques per a procedir a la seua reparació, però que l'actual equip de govern no ha consignat cap partida pressupostària per a aquest fi.

Les claus de la polèmica:

* Mal estat de les Roques: Un estudi de la Universitat Politècnica de València va concloure que la majoria dels carruatges es troben en mal estat i suposen un perill per al públic.

* Falta de pressupost: El govern municipal no ha consignat cap partida pressupostària per a la restauració de les Roques.

* Crítiques de Compromís: L'oposició acusa l'equip de govern d'"incapacitat de gestió" i de "mentir" sobre la restauració dels carruatges.

Actualment, l'Ajuntament de València està estudiant diverses alternatives per a reparar les Roques del Corpus. No obstant això, no hi ha una data prevista per a començar els treballs de restauració.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal