Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La vaga educativa demana parar 'l'atac a l'educació pública' i fa un clam perquè el Consell 'reaccione'

   La Plataforma subratlla la "bona acollida" de l'atur.

La vaga educativa convocada aquest dijous a la Comunitat Valenciana per a protestar contra les polítiques del PP i Vox ha començat amb un "molt bon acolliment" i l'esperança que el Consell "reaccione". Rubén Pacheco, president de la Federació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes de la Província de València (Fampa-València) i portaveu de la Plataforma en Defensa de l'Ensenyament Públic, ha afirmat que "si no és així, en les pròximes setmanes hi haurà tal vegada més accions".

Pacheco ha destacat que la principal motivació d'aquesta vaga són les lleis proposades per PP i Vox, que "ataquen directament l'educació pública", referint-se específicament a la proposició de llei de llibertat educativa. Ha criticat també el "districte únic segregador", l'eliminació de 206 aules en l'escola pública, la pèrdua de professorat, el deficient transport escolar i el tancament de grups en les escoles oficials d'idiomes.

En resposta a les declaracions del conseller d'Educació, José Antonio Rovira, que vinculen la vaga a la campanya de les eleccions europees, Pacheco ha replicat: "Dis-me de què presumeixes i et diré que manques. Si ell està en aquests càlculs, serà un problema seu".

Marc Candela, del Sindicat de Treballadors i Treballadores de l'Ensenyament del País Valencià (STEPV), ha afirmat que hi ha "un bon seguiment" de la vaga, a l'espera de les xifres definitives de la vesprada. Kilian Entenimentada, d'UGT País Valencià, ha reivindicat una millora de les condicions laborals dels docents, mentre que Xello Valls, de CC.OO, ha reclamat una educació pública de qualitat i en valencià.

Voro Golfe, representant d'Escola Valenciana, ha qualificat la llei de llibertat educativa com una proposta de "marginació" del valencià, que camufla una marginació de la llengua en tota la societat. Javier Fontfría, de CGT, ha assegurat que aquestes "retallades salvatges" són només "el principi" i que continuaran donant suport a les mobilitzacions.

La manifestació a València ha arrancat a les onze del matí recorrent el centre de la ciutat, amb consignes com "Mira Rovira, vaga educativa" i "Educació pública de qualitat en valencià". Entre els assistents es trobaven representants de Compromís i del PSPV, que han mostrat el seu suport a la protesta. José Muñoz, del PSPV, ha reclamat el cessament del conseller Rovira, mentre que Joan Baldoví, de Compromís, ha qualificat la seua gestió com un "nyap".

Diversos docents han criticat el districte únic, que consideren "segrega" els alumnes, i el maltractament al valencià. Asseguren que continuaran amb les protestes per frenar les "retallades" que cerquen una "major privatització" de l'escola pública. Una cap d'estudis de l'IES Massamagrell ha indicat: "Hem decidit que toca plantar-nos i això és el que anem a fer".

La Plataforma ha informat que en una enquesta contestada per 196 dels més de 1.500 centres educatius, "hi ha comarques amb un 50% de seguiment per part del professorat i molts centres pràcticament buits". Estan "satisfets" amb la resposta de la comunitat educativa i esperen que la Conselleria d'Educació i el govern valencià "atenguen les reivindicacions".


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal