Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Cort Internacional ordena a Israel aturar l'ofensiva a Rafà

CIJ


La Cort Internacional de Justícia (CIJ) ha ordenat aquest divendres a Israel que ature immediatament la seua ofensiva sobre la ciutat de Rafà, situada al sud de la Franja de Gaza, on la situació humanitària és descrita com a "desastrosa".

En el seu dictamen, emés aquest divendres, el president de la cort, Nauaf Salam, ha declarat que Israel no ha aconseguit convèncer el tribunal de les mesures que afirma haver adoptat per millorar la seguretat dels civils de la Franja de Gaza i, en particular, dels centenars de milers de desplaçats en les últimes dues setmanes a causa de l'inici de la seua última operació a la ciutat.

Així, "Israel ha de suspendre immediatament la seua ofensiva militar i qualsevol altra acció en la governació de Rafà que puga infligir a la població palestina condicions de vida que puguen provocar la seua destrucció física, ja siga total o parcial".

A més, la Cort insta Israel a prendre "mesures efectives" per garantir "l'accés sense obstacles a la Franja de Gaza" a "qualsevol comissió d'investigació, missió d'investigació o organisme d'investigació encarregat pels òrgans competents de l'ONU per investigar acusacions de genocidi".



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal