Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

IU es prepara per a proclamar Maíllo com a nou líder i debatre la relació amb Sumar

  IU es prepara per a l'assemblea federal que proclamarà a Maíllo com a nou líder i debatrà sobre la relació amb Sumar  

Aquest cap de setmana, Izquierda Unida (IU) celebrarà la seua assemblea federal, durant la qual Antonio Maíllo serà proclamat com a nou coordinador de la formació. A més, es renovarà gran part de la Coordinadora Federal, el màxim òrgan directiu, i es discutirà la relació amb Sumar, després de les tensions amb la formació de Yolanda Díaz.


El procés congressual de la IU arriba al seu final amb la qüestió del lideratge resolta gràcies a la contundent victòria de Maíllo, excoordinador de la federació andalusa, sobre la ministra de Sanitat, Sira Rego, en les primàries per als òrgans de direcció. Maíllo va aconseguir el 53,4% dels vots de la militància, assegurant-se la majoria en la Coordinadora Federal, que el nomenarà diumenge com a substitut d'Alberto Garzón.


Rego va obtenir el 23,4% dels suports, mentre que el coordinador de IU Madrid, Álvaro Aguilera, va aconseguir el 14,1%, i el representant del sector crític, José Antonio García Rubio, el 8,3%. Aquests últims han qüestionat obertament la confluència amb Sumar. No obstant això, tots tres sectors estaran representats proporcionalment en l'òrgan màxim de IU, amb Maíllo buscant una executiva d'integració, especialment amb Rego, qui s'ha posat a disposició del futur coordinador per a aconseguir una organització cohesionada.


Maíllo ha assegurat que el procés intern no afectarà el Govern, garantint així la continuïtat de Rego com a ministra. A més, aquest dissabte es dedicaran a abordar les centenars d'esmenes als documents polítics i organitzatius presentats per les federacions autonòmiques, després que la ponència de la direcció sortint fóra avalada per més del 60% de la militància.


Un dels punts clau serà el paper de IU dins de Sumar, després de les tensions per la negociació de la candidatura a les eleccions europees, que va portar a IU a suspendre la seua presència en la direcció de Sumar. Es debatrà si la relació ha de ser de mera coalició o si IU ha d'implicar-se en la construcció orgànica de Sumar. Maíllo, favorable a confluències àmplies per a la unitat de l'esquerra, defensa formar part de Sumar i garantir una relació horitzontal i democràtica en la presa de decisions, una postura compartida per la direcció sortint.


A més, Maíllo ha subratllat la importància d'evitar hiperlideratges en la política i d'aplicar una línia política arrelada als moviments socials i les perifèries.


Diumenge serà el torn de les intervencions dels diferents coordinadors autonòmics i dels salutacions de les organitzacions polítiques i socials convidades, com ara Sumar, que estarà representada per la seua secretària d'Organització, Lara Hernández. Posteriorment, els nous membres de la Coordinadora Federal (uns 80) es reuniran per a elegir el nou coordinador federal, amb la previsible proclamació de Maíllo, qui donarà el seu primer discurs com a líder formal de IU

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal