Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Investigadores del CSIC Desenvolupen un Nou Mètode per a Produir Serotonina a partir d'una Llevat del Vi


Un equip de recerca del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) ha patentat una nova tècnica que permet produir serotonina, el neurotransmissor conegut com 'l'hormona de la felicitat', a partir d'una llevat del vi. Aquesta investigació, realitzada pel Grup de Biologia de Sistemes en Llevats d'Interés Biotecnològic de l'Institut d'Agroquímica i Tecnologia d'Aliments (IATA-CSIC), té com a objectiu millorar la sostenibilitat i l'eficiència en la producció d'aquesta molècula clau en la regulació dels estats d'ànim i altres funcions del cos humà.

La serotonina és fonamental per al funcionament adequat del sistema nerviós, el sistema immunitari i l'eix intestí-microbiota-cervell. A més, té un paper demostrat en la regulació dels estats d'ànim, la conducta social, alimentària i sexual, així com en el son, l'atenció i l'ansietat.

La nova tecnologia desenvolupada pel CSIC busca substituir els processos industrials tradicionals, que solen utilitzar solvents tòxics i materials costosos, per una producció biotecnològica més respectuosa amb el medi ambient. Aquesta tècnica usa fonts com la glucosa i l'amoni, presents en subproductes de la indústria agroalimentària, com el most de raïm concentrat o el bagàs de taronja, per a la producció de serotonina i altres compostos relacionats.

A més de les aplicacions en el sector farmacèutic i nutracèutic, aquesta tecnologia també podria tenir un impacte significatiu en altres sectors industrials, com el sector alimentari i cosmètic. S'estudia la possibilitat d'usar la serotonina com a additiu alimentari per reforçar certs aliments o en alimentació animal per reduir l'estrés i millorar el benestar. També es considera la seua utilització en productes cosmètics per les seues propietats antioxidants i fotoprotectores.

Aquesta recerca obre la porta a futures estratègies biotecnològiques per a la producció de molècules d'interés en diferents sectors, i destaca el potencial de la llevat del vi com a plataforma per a la producció sostenible de compostos d'alt valor afegit..


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal