Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Antonio Maíllo: Nou Líder d'IU amb Suport Majoritari: Sira Rego anuncia el seu compromis amb la nova executiva

    

Antonio Maíllo cap a la XIII assemblea  foto . IU


L'organització prioritza ara la campanya a les europees per a portar a Manu Pineda a Europa i deixa clar que no volen ser mers espectadors dins d'un front ampli

Antonio Maíllo ha estat proclamat nou líder de Izquierda Unida (IU) amb el suport del 78% dels membres de la Coordinadora Federal, el màxim òrgan de direcció de la formació. Aquest nomenament substitueix l'exministre Alberto Garzón i ha aconseguit un alt grau de consens dins l'organització, reunint també el suport del sector de la ministra de Joventut i Infància, Sira Rego, que compta amb més del 23% dels vots d'aquest òrgan. Aquesta integració promet una executiva plural i estable.

   Un Consens Amplíssim   

Maíllo, antic líder de la federació andalusa d'IU, ha comptat amb el 79% dels vots favorables en el procés de primàries a la militància. Amb només un 19% d'abstencions, Maíllo ha rebut el compromís de Rego per continuar treballant per l'organització des del seu càrrec de ministra. Aquesta elecció situa Maíllo com el sisè coordinador d'IU en els 38 anys d'història de la formació, retornant a la política activa després de renunciar el 2019 com a coordinador d'IU a Andalusia.

   Projecte Federal i Inclusiu   

Maíllo ha destacat la importància de mantenir una direcció plural que incloga les diverses corrents internes d'IU, reafirmant la tradició unitària de la formació. Ha promès una política sense "narcisisme" i ha advocat per una política "amable" i d'integració tant a nivell intern com en les confluències. Segons Maíllo, IU ha de continuar sent protagonista en la construcció de frents amplis democràtics de l'esquerra, amb una especial atenció a la militància i als drets de la ciutadania.

   Relació amb Sumar i Aliances Estratègiques   

En el context de la seua relació amb el projecte Sumar, liderat per la vicepresidenta Yolanda Díaz, IU ha decidit posposar la decisió d'entrar en els òrgans de direcció de Sumar fins després de les eleccions europees. Tot i això, han deixat clar que no volen ser merament espectadors dins d'un front ampli, sinó que aposten per una aliança que transcendisca la mera coalició electoral. La nova direcció de Maíllo aspira a una democratització dels frents amplis, on IU tinga un paper protagonista.

   Prioritats Immmediates: Eleccions Europees   

IU prioritza ara la campanya electoral a les eleccions europees, amb l'objectiu de garantir la reelecció de l'eurodiputat Manu Pineda, que ocupa el quart lloc en la llista de coalició amb Sumar. Després dels comicis, es reprendran les converses entre Maíllo i Díaz per consolidar la relació entre IU i Sumar, amb l'objectiu de construir un espai unitari de l'esquerra.

   Reconstrucció i Futur d'IU   

Maíllo ha reivindicat la tasca dels seus predecessors, destacant figures com Gerardo Iglesias, Julio Anguita, Gaspar Llamazares, Gayo Lara i Alberto Garzón. Ha subratllat la importància de no deshumanitzar la política i ha instat IU a injectar "esperança" a les classes treballadores. Finalment, ha expressat el seu compromís de continuar avançant en la coalició de la "esperança" de cara a les europees, front a la dreta del "odi i els retalls".

   Participació Internacional   

L'assemblea d'IU ha comptat amb la presència de diverses figures de rellevància política, així com representants internacionals com el president del Partit de l'Esquerra Europa, Walter Baier, i el delegat del Front Polisario, Abdulah Arabi, entre altres. Aquesta participació reafirma la projecció internacional i el compromís de IU amb causes progressistes a nivell global. A més de les forces representades (PSOE per Cerdán), sindicats (UGT - Pepe Alvarez i Unai Sordo - personalment- CCOO)



El nou Coordinador i membres de la seua Coordinadora Federal

  

Antonio Maillo

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal