Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Sánchez veu 'insuficients' les explicacions d'Israel sobre el bombardeig i diu que coneixien l'itinerari de l'ONG

   Confirma que recolzarà l'ingrés de Palestina com a membre de ple dret en Nacions Unides

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha expressat la seua preocupació respecte a les explicacions proporcionades per Israel sobre el recent bombardeig que va provocar la mort de set cooperants de l'ONG del reconegut xef espanyol José Andrés. Segons Sánchez, les justificacions oferides per Israel són considerades "insuficients", i a més ha destacat que el govern israelià estava al corrent de l'acció i l'itinerari de World Central Kitchen a Gaza.

Durant una roda de premsa a Doha, en el marc d'una gira de dos dies per diversos països de l'Orient Mitjà, Sánchez ha assenyalat la necessitat d'una explicació més detallada i precisa per part de les autoritats israelianes sobre les causes i els motius d'aquest atac. Així mateix, el president del Govern ha reiterat el suport d'Espanya a Palestina, confirmant que el Govern espanyol recolzarà l'ingrés de Palestina com a membre de ple dret en les Nacions Unides.

Sánchez ha insistit en la inacceptabilitat dels fets i ha afirmat que es mantindran a l'espera de més aclariments per part d'Israel. L'incident al qual es refereix Sánchez va tenir lloc el passat dilluns, quan l'Exèrcit israelià va bombardejar un comboi de l'organització liderada per José Andrés, dedicada a portar ajuda humanitària a zones de conflicte. Els detalls dels fets encara estan sent investigats.

Pel que fa a les possibles accions diplomàtiques contra Tel Aviv, Sánchez ha assegurat que prendrà decisions basades en les noves informacions que es disposen. En aquest sentit, la comunitat internacional segueix atentament l'evolució d'aquesta situació, a l'espera de possibles mesures futures.

Finalment, en agraïment als posicionaments de l'Estat espanyol, el primer ministre de Qatar, Mohamed bin Abdulrahman al Zani, ha destacat el suport d'Espanya en favor de la pau i l'establiment de l'estat de Palestina, així com la disposició a col·laborar amb l'Agència de Nacions Unides per al suport als Refugiats Palestins (UNRWA).

En conclusió, les declaracions de Pedro Sánchez reflecteixen la preocupació i la determinació del Govern espanyol enfront d'aquesta situació, alhora que reafirmen el suport a Palestina en el seu camí cap a la plena integració en la comunitat internacional.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal