Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Olocau participa en la XXIV Assemblea de l'Associació Espanyola de Festes i Recreacions Històriques

   



Linares (Jaén) va acollir aquest cap de setmana a representants de 50 esdeveniments històrics de tot el país

Olocau, com a municipi membre de l'Associació Espanyola de Festes i Recreacions Històriques (AEFRH), va participar aquest passat cap de setmana en la seua XXIV Assemblea Nacional Anual, celebrada a Linares (Jaén). La trobada va reunir a al voltant d'un centenar de representants de 50 esdeveniments de caràcter històric de tot el país.

Un cap de setmana replet d'activitats

En el marc d'aquesta cita, es van organitzar diversos esdeveniments en la localitat de Jaén, que forma part de l'associació amb les seues Festes Iber-Romanes de Cástulo. El divendres, es va celebrar una recepció i un còctel de benvinguda als representants de les festes que formen part de la AEFRH. En l'acte, van intervindre el president de l'associació, Antonio Madrid; l'alcaldessa de Linares, Auxiliadora de l'Olmo; i el regidor-delegat de Turisme i segon tinent d'alcalde, Enrique Mendoza. Tant Olocau com la resta de municipis convidats van entregar alguns obsequis al Consistori.

El dissabte al matí, es va celebrar en la capella de l'Hospital dels Marquesos l'acte central, l'Assemblea. En ella, es van tractar temes com el nou vídeo promocional de l'associació, la incorporació de set nous membres durant el 2023, la promoció realitzada en fires turístiques (Fitur, Intur, Expovacaciones o Armi&Bagagli de Piacenza), les novetats de l'Assemblea General de la Confederació Europea de Festes i Manifestacions Històriques (CEFMH) i els impactes aconseguits en xarxes socials. Després del torn de preguntes i respostes, l'alcalde d'Olocau, Antonio Ropero, va prendre la paraula per a destacar el creixement que està experimentant l'associació i el seu desig que continuen sumant-se més municipis, especialment de la Comunitat Valenciana, ja que l'únic actualment és Olocau.

A la vesprada, es va realitzar la tradicional cercavila amb els convidats vestits de la festa que representaven i, després d'això, el sopar de gala a la qual van assistir també amb indumentària de cada època i que va tindre lloc en el complex La Tortuga Blava.

Olocau, present en l'assemblea

En representació d'Olocau, van acudir a aquest esdeveniment, a més del primer edil, el regidor de Turisme, José Paricio, i l'arqueòleg i guia turístic Víctor Chaos. Al llarg del cap de setmana, van poder estrényer llaços entre localitats i mostrar els atractius turístics de la població, amb especial èmfasi en la pròxima celebració de la Iberfesta.

Un esdeveniment per a enfortir la col·laboració entre municipis

La XXIV Assemblea de l'Associació Espanyola de Festes i Recreacions Històriques ha sigut una oportunitat perquè Olocau compartisca experiències amb altres municipis i enfortisca el seu compromís amb la promoció del patrimoni històric i cultural. La participació en aquesta mena d'esdeveniments és fonamental per a continuar impulsant les Festes Iber-Romanes de Cástulo i posicionar a Olocau com un referent en l'àmbit del turisme cultural.

#Olocau #FiestasHistóricas #AsociaciónEspañolaFiestasRecreacionesHistóricas #Linares #Jaén #Iberfesta

    






Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal