Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Queixes del govern de Llíria perquè la Generalitat paralitza els nous projectes d'infraestructures socials del municipi

En una reunió amb la directora general d'Infraestructures Sociosanitàries de la Generalitat, Mª Àngels Ramón-Llin, l'alcalde Joanma Miguel i el regidor d'Infraestructures Socials, Paco García, han tractat la situació dels diferents equipaments socials previstos a Llíria, que romanen paralitzats malgrat la cessió dels terrenys i la finalització dels projectes.

El CRIS (Centre de Rehabilitació i Integració Social), situat a la planta baixa del Consistori a la carrer Farmacèutic Marqués Gil, i el Centre de Dia i Residència per a Persones amb Diversitat Funcional, ubicat als terrenys municipals del Prat, eren part del Pla Convivint. No obstant això, la manca de finançament de la Generalitat ha detingut aquestes iniciatives, fins i tot amb tots els tràmits previs com projecte d'execució i cessió del local per part del CRIS.

Pel que fa al Centre de Diversitat Funcional, malgrat tenir el projecte bàsic, s'ha ajornat la licitació de les obres a causa de la manca de fons europeus inicialment assignats. La incertesa envolta també el Centre de Dia per a Persones Majors, sense data o previsió per al projecte bàsic.

L'alcalde Miguel ha expressat la vital importància d'aquestes infraestructures per al municipi, destinades a col·lectius vulnerables i persones majors, i ha lamentat la paralització. L'Ajuntament de Llíria ha instat la Generalitat a redactar el projecte d'execució aquest any i buscar noves vies de finançament europees o locals.

El regidor García ha destacat la col·laboració de l'Ajuntament per agilitzar la construcció i ha suggerit la delegació de competències per accelerar les licitacions. A més, s'ha instat a la Direcció General d'Infraestructures Sociosanitàries a considerar els projectes de Llíria en cas que altres iniciatives prioritzades es veuen afectades per manca de terrenys o projectes.

La paralització d'aquestes infraestructures s'ha convertit en una preocupació clara del govern municipal de Llíria davant la gestió actual de la Generalitat, liderada pel PP de Carlos Mazón en coalició amb VOX.

    


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal