Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Paterna celebra el 8M amb la Campanya 'Les Dones som part de la Història'

El 5 de març de 2024, l'Ajuntament de Paterna ha llançat la campanya "Les Dones Som Part de la Història" amb l'objectiu de reivindicar el lideratge femení, coincidint amb la commemoració del Dia de la Dona. La programació municipal, que s'estén fins al 22 de març, ha estat inaugurada amb l'exposició "La Dona del Demà" a càrrec de l'Associació de Dones de la Canyada al centre social de La Canyada.

El divendres 8 de març, la plaça del Poble serà l'escenari d'una marxa cívica, amb batucada, iniciant-se a les 10.30 hores i culminant amb la lectura del manifest i una actuació musical a càrrec de les Ladies Pop. El lema "Les Dones Som Part de la Història" destaca la igualtat i els drets de les dones, segons ha anunciat la tinenta d'alcaldessa de Garantia Social, Igualtat i Tradicions, Isabel Segura.

La diversificada programació, que s'ajunta a les iniciatives anuals de l'Àrea d'Igualtat, va començar l'1 de març amb l'exposició a la Canyada. El dilluns 4 de març, es va instal·lar un Punt Violeta a la porta de l'Ajuntament, seguit d'una trobada intercultural de l'Associació de Dones Africanes de Paterna a l'Auditori a les 16 hores.

La visibilitat de les dones a la història es reflectirà en una exposició de figures de Playmobil. El calendari inclou xarrades sobre noves masculinitats, relacions afectiu-sexuals, i diverses inauguracions d'exposicions conjuntes. El dimecres 6, els més joves gaudiran d'un Teatre de Marionetes "La Costurerita Valenta" a l'Auditori, amb dues sessions en castellà i valencià.

El dijous 7, les actuacions de Les XL i La Mar Salá ompliran d'entreteniment els barris de la Coma i Santa Rita. La culminació de la setmana serà el divendres 8 de març amb una marxa cívica, punt violeta a la plaça del Poble, lectura del manifest i actuació de les Ladies Pop. Durant la jornada, s'organitzarà un taller de radi i pòdcast.

La setmana següent, el dimarts 12, s'inaugurarà l'exposició "Àfrica és Dona" al Gran Teatre Antonio Ferrandis. L'extensa i variada programació culminarà el 21 de març amb actuacions del Centre d'Envelliment Actiu de Paterna a l'Auditori, celebrant la igualtat amb música, dansa i altres actuacions.

Per a tancar aquest mes dedicat als drets i la igualtat de les dones, la tinenta d'alcaldessa d'Igualtat oferirà una xarrada en el Desdejuni Violeta el divendres 22 de març.

#8M #LesDonesSomHistòria #Igualtat #PaternaDona


'

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal