El Projecte Valencia Biovaloriza: Impulsant la Sostenibilitat i l'Aprofitament Forestal a Llíria El Projecte Valencia Biovaloriza: Impulsant la Sostenibilitat i l'Aprofitament Forestal a Llíria
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El Projecte Valencia Biovaloriza: Impulsant la Sostenibilitat i l'Aprofitament Forestal a Llíria


L'Ajuntament de Llíria s'uneix al projecte Valencia Biovaloriza, una iniciativa col·lectiva encapçalada per diverses entitats públiques. Aquesta aliança, que compta amb el suport de la Diputació de València com a coordinadora, la Mancomunitat Camp de Túria, la Mancomunitat Interior Tierra del Vino, el Consistori de Serra i la Universitat Politècnica de València, té com a objectiu principal fomentar la gestió forestal sostenible i l'aprofitament forestal a la comarca.

Segons ha explicat la regidora de Medi Ambient de Llíria, Consuelo Morató, l'objectiu del projecte és doble: d'una banda, potenciar l'activitat econòmica en les zones rurals a través de les muntanyes del municipi; i, d'altra banda, iniciar una transició cap a la sostenibilitat ambiental. Aquestes accions, a més, contribuiran a la conservació dels entorns forestals i a la mitigació del canvi climàtic, dos aspectes crucials per al futur de la nostra comunitat.

Amb un pressupost total d'1.895.425 euros, el projecte Valencia Biovaloriza compta amb el suport de la Fundació Biodiversitat del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic (MITECO), en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR), finançat per la Unió Europea - NextGenerationEU.

Durant el període 2024-2025, l'Ajuntament de Llíria portarà a terme diverses accions en el marc d'aquest projecte. Una d'elles serà la contractació de personal per a la creació d'una brigada forestal especialitzada en la prevenció d'incendis forestals, una tasca essencial per a la protecció del nostre entorn natural.

A més, està prevista la instal·lació d'una caldera de biomassa de 250 kW en el col·legi públic Sant Miquel, una mesura destinada a promoure l'ús de fonts d'energia renovable i sostenible. Paral·lelament, es posarà en marxa una escola taller amb l'objectiu de formar professionals en activitats auxiliars de conservació i millora de les muntanyes, contribuint a la creació d'oportunitats d'ocupació en aquest àmbit.

L'Ajuntament de Llíria també participarà en altres iniciatives conjuntes en col·laboració amb les altres entitats integrades en el projecte Valencia Biovaloriza. Aquesta col·laboració interinstitucional demostra l'interés i l'enginy de les administracions públiques per treballar de manera coordinada en la consecució d'objectius comuns en matèria de sostenibilitat i protecció del medi ambient.

Amb el seu compromís amb la sostenibilitat i el desenvolupament sostenible, Llíria es consolida com un referent en la promoció de pràctiques ambientalment responsables i en la preservació dels seus valuosos entorns naturals.

#Llíria #Sostenibilitat #MediAmbient #ValenciaBiovaloriza #Biomassa #GestióForestal
Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal