- L'activitat Metroescola pretén acostar als escolars el funcionament de la xarxa i els beneficis de l'ús del transport públic
- Cinquanta alumnes i professors de primer cicle de Primària han conegut el funcionament de la xarxa, tallers i la cabina d'una unitat
- No es pren en consideració la millora de la connectivitat i l'accessibilitat del transport públic a Sant Antoni de Benaixeve
Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha desenvolupat una visita educativa del programa Metroescola, amb la participació del col·legi IALE International School de l'Eliana.
Cinquanta alumnes i professors del primer cicle de Primària d'este centre han protagonitzat esta activitat educativa que té com a objectiu que els escolars coneguen el funcionament de la xarxa i els beneficis de l'ús del transport públic.
La visita ha començat a l'estació de València Sud, seu d'FGV, on se'ls ha explicat què és i què fa FGV, com funciona Metrovalencia, el tipus d'estacions i parades que tenen i els trens i tramvies dels quals disposa.
El grup ha pogut conéixer els tallers i, posteriorment, han accedit a una de les unitats estacionades a València Sud per a conéixer com funciona i rebre una sèrie d'indicacions bàsiques sobre normes de comportament en el seu interior.
Metroescola és una activitat gratuïta que organitza FGV i està dirigida als escolars pertanyents al cicle de Primària. Estes visites educatives es presenten com un complement del procés de formació dels alumnes i permeten destacar la importància que té el transport públic en el desenvolupament sostenible de les grans ciutats com a alternativa al vehicle privat.
La visita va començar a l’estació de València Sud, seu de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), on els participants van rebre una explicació detallada sobre l'organització i el funcionament de Metrovalencia. Els alumnes van tenir l'oportunitat de conéixer els tallers i fins i tot van accedir a una de les unitats estacionades per entendre com funcionen i rebre indicacions bàsiques sobre el comportament adequat dins del transport públic.
Treballant només sobre el que ja s'ha fet, però que farem en el que falta - Sant Antoni de Benaixeve. Tenint en compte que al IALE van també bastants alumnes de Sant Antoni de Benaixeve
Tot i que aquesta iniciativa és un pas positiu per fomentar la consciència sobre l'ús del transport públic, cal abordar les deficiències existents en la línia de Metro que afecten Sant Antoni de Benaixeve. Es destaca la situació particular d'aquest municipi, envoltat de Estacions i Baixadors de Metro, com Montesol, L'Eliana, La Canyada, etc, amb una infraestructura utilitzable per la seua proximitat a les cases i fàcil d'habilitar en termes de seguretat. A més, està l'estació de la Canyada, amb seguretat plena, però que els governs municipals de Sant Antoni han optat per no connectar -fins ara- amb els centres clau del municipi.
Iniciatives pendents ja demanades pels veïns
Aquesta iniciativa educativa pot ser més efectiva si es pren en consideració la millora de la connectivitat i l'accessibilitat del transport públic a Sant Antoni de Benaixeve. Afegir una línia d'autobús autònoma a estacions com l'Eliana, Montesol i La Canyada i altres, podria ser una solució viable per superar les limitacions actuals i fer que aquesta iniciativa siga més inclusiva i beneficiosa per a tota la comunitat. To i això esperant que es pose també en marxa el bus que ha sigut licitat per la Generalitat en temps del Botànic i que duplicarà la freqüència actual, però no per a tot el municipi.
Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Cap comentari :