Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Paterna destina més de 3,7 milions d'euros per a la gestió 'sostenible' de les seues zones verdes

  Paterna destina més de 3,7 milions d'euros per a seguir liderant la gestió sostenible de les seues zones verdes  

 L'Ajuntament de Paterna ha augmentat en 700.000 euros la partida pressupostària destinada a la gestió de les seues zones verdes urbanes. Aquest increment, que suposa un 23% més que l'any passat, permetrà a la ciutat continuar sent un referent en matèria de sostenibilitat i innovació en la gestió dels seus espais verds.

Amb aquests recursos, l'Ajuntament de Paterna reforçarà el seu equip de jardineria i poda, amb la incorporació de un jardiner, un oficial i dos auxiliars. També es renovarà el parc mòbil, amb la compra d'un furgó gran, un camió bolquet i una trituradora forestal de tractor.

A més, es duplicarà la inversió en la vigilància forestal de La Canyada, un pulmó verd de 2.000 hectàrees que alberga una gran diversitat de flora i fauna.

Aquestes actuacions es complementen amb la millora del programa de geolocalització d'arbratge, el treball per a reduir la petjada de carboni i el control integrat de plagues.

"La nostra prioritat és seguir fent de Paterna una ciutat més amable, saludable i sostenible", ha afirmat la tinenta d'alcalde de Foment i Gestió de la Ciutat, Merche Navarro. "Amb aquestes actuacions, volem continuar consolidant la nostra posició com a ciutat capdavantera en la gestió dels nostres espais verds", ha afegit.

Paterna ha estat reconeguda en diverses ocasions per la seua gestió sostenible de les zones verdes. En 2023, va ser guardonada amb el premi "Vils en Flor" en la categoria "Grans ciutats".

  A continuació, es detallen les principals actuacions que es durà a terme amb l'increment pressupostari de la partida de Zones Verdes:  

*   Reforç de l'equip de jardineria i poda:   S'incorporaran un jardiner, un oficial i dos auxiliars de jardineria.

*   Renovació del parc mòbil:   Es comprarà un furgó gran, un camió bolquet i una trituradora forestal de tractor.

*   Increment de la vigilància forestal de La Canyada:   Es duplicarà la inversió en aquesta partida.

*   Millora del programa de geolocalització d'arbratge:   Es mantindran i es realitzaran millores en aquest programa.

*   Treball per a reduir la petjada de carboni:   Es durà a terme un pla per a reduir l'impacte ambiental de la gestió de les zones verdes.

*   Control integrat de plagues:   Es treballarà per a aplicar tècniques de control de plagues més sostenibles.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal