Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Diana Morant serà l'única candidata per a encapçalar el PSPV

Diana Morant serà l'única candidata per liderar el PSPV-PSOE i succeir a Ximo Puig, després d'arribar a un acord entre les tres precandidatures que optaven a això --les dels líders del PSPV a les províncies de València i Alacant, Carlos Fernández Bielsa i Alejandro Soler, respectivament, i l'encapçalada per la mateixa Morant--.

Les tres precandidatures han confirmat això en un comunicat conjunt emés a última hora de la nit, després d'una jornada de reunions a la seu del PSOE a Ferraz, amb la participació dels tres dirigents socialistes i el secretari d'Organització del partit, Santos Cerdán.

Amb este moviment, el PSPV evita les primàries, que estaven fixades per al pròxim 25 de febrer, i desbloqueja el camí de Morant cap al congrés extraordinari de finals de març a Benicàssim, del qual sortirà la nova direcció dels socialistes valencians que, per primera vegada, estarà encapçalada per una dona.

En el comunicat conjunt, les tres precandidatures han confirmat que Diana Morant serà "l'única candidata a la secretaria general del PSPV en el Congrés Nacional Extraordinari que se celebrarà del 22 al 24 de març a Benicàssim".

Tot i que a primera hora de la tarda s'havia transcendit que s'havia arribat a un acord i que tant Bielsa com Soler s'integrarien finalment a la candidatura de Morant, el comunicat posterior no fa referència a com quedarà conformada l'executiva del PSPV que encapçalarà la ministra de Ciència, Innovació i Universitats.

En qualsevol cas, el comunicat conjunt argumenta que la "finalitat principal" d'este acord és generar "un nou projecte polític il·lusionant" alineat amb el projecte que representa Pedro Sánchez a Espanya i capaç de "combatre i véncer les dretes en l'àmbit de la Comunitat Valenciana".

Per això, justifica que cal "visualitzar un canvi d'actors i processos" basat en un nou consens on cada militant puga desenvolupar-se lliurement i plenament. A més, recalca que la "finalitat última" de l'acord és "modernitzar els processos" del PSPV-PSOE, fomentar el diàleg i la participació de la militància i obrir el partit perquè siga un "instrument útil a la societat majoritària i de progrés" de la Comunitat Valenciana.

"És el moment de llançar nous valors polítics i humans, com els que s'estan impulsant des dels municipis governats pels socialistes i pel Govern d'Espanya", destaca el comunicat, que afegeix que l'acord "impulsa un projecte de partit plural, obert a tota la societat, en què totes i tots siguen benvinguts".


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal