Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El Mal Ús d'Alcohol i la Solitud Incrementen el Risc de Demència d'Inici Precoç

     



En una investigació innovadora, s'han identificat 15 factors que augmenten significativament les possibilitats de desenvolupar demència d'inici precoç. Aquest estudi, basat en la anàlisi de 350.000 participants menors de 65 anys del Biobanc del Regne Unit [una investigació estensible a la resta del món], destaca la relació entre l'estil de vida, la salut i el desenvolupament d'aquesta malaltia.

Gairebé 4 milions de persones a tot el món experimenten símptomes de demència abans dels 65 anys, amb 370.000 nous casos diagnosticats anualment. Factors com el mal ús d'alcohol, procedent d'un entorn socioeconòmic més baix, la solitud i la discapacitat auditiva figuren entre aquells que augmenten significativament el risc.

Els investigadors han destacat que, fins ara, les investigacions anteriors se centraven en canvis d'estil de vida per reduir el risc de demència en persones majors. Aquest estudi, no obstant això, suggereix que aquesta és la primera vegada que es pot aplicar aquesta connexió a la demència d'aparició precoç.

El professor Sebastian Köhler, un dels autors principals de la investigació, assenyala que tant els factors físics com la salut mental, incloent la reducció de l'estrès crònic, la solitud i la depressió, són crucials en aquest context. Aquesta troballa obrirà la porta a intervencions per reduir nous casos d'aquesta malaltia.

Aquesta malaltia representa un desafiament significatiu per a la infraestructura sanitària del Regne Unit, i l'estudi subratlla la importància de l'abordatge dels factors modificables per mitigar el risc de desenvolupar demència d'inici precoç. Amb més de 70.800 persones que viuen amb aquesta condició al Regne Unit, les conseqüències socials i sanitàries són substancials.

En conclusió, aquest estudi pioner destaca la necessitat de considerar una nova era en les intervencions per reduir la incidència de la demència d'inici precoç, basant-se en els factors de risc identificats. Una exploració addicional d'aquests factors proporcionarà eines per desenvolupar iniciatives efectives de prevenció.

#ElMalÚsdAlcohol #Solitud #Demència #Estudi #SalutMental #Neurociència


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal