El Partit Popular deixa sense base econòmica els serveis socials de la Generalitat i dinamita el diàleg social El Partit Popular deixa sense base econòmica els serveis socials de la Generalitat i dinamita el diàleg social
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El Partit Popular deixa sense base econòmica els serveis socials de la Generalitat i dinamita el diàleg social

El sindicat CCOO PV es mobilitzarà contra uns incompliments que posen en risc la dignificació del sector d'atenció a les persones dependents, després de dècades de maltractament pel mateix partit que ara amenaça la protecció social de la població més vulnerable. El sindicat prepara accions conjuntes amb l'altre sindicat representatiu, les patronals i ONG del sector.

La Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge ha iniciat el desmantellament de l'acord històric signat en novembre de 2022 pel Consell, els sindicats i les patronals representatives. El pacte introduïa, de forma progressiva fins a 2026, una equiparació salarial de les plantilles de l'acció concertada i dels centres de gestió integral, que són de titularitat pública i gestió privada, amb el personal públic de la Generalitat, en correspondència amb les seues taules retributives.

"El pacte aconseguit no solament era pioner a tota Espanya en l'àmbit dels serveis socials, pilar del nostre Estat de benestar i sector estratègic, sostingut per persones treballadores decisives en l'atenció a les necessitats més essencials de la població, a més es preveia que contribuïsca a pal·liar la fugida de professionals a altres sectors amb millors condicions laborals", afirma la secretària de Polítiques Públiques i Protecció Social de CCOO PV, Ana Belén Montero.

El Partit Popular recupera així l'anteposició dels interessos econòmics a la defensa dels serveis socials públics i la protecció social, transferint diners imputats al concert per a l'any 2023 a altres qüestions. "Aquest intolerable incompliment del pactat ofega econòmicament a milers de professionals, que ja treballen en precari, i empitjora, entre altres qüestions, l'atenció a la dependència, en un moment en què els cures haurien de ser una prioritat per al Consell", afirma Montero.

Quant a açò, CCOO PV alerta de conseqüències gravíssimes en un sector determinant per a la cohesió social i qüestiona la credibilitat futura del Consell en la concertació "aquesta decisió és un moviment ideològic calculat, que elimina a consciència de les greus conseqüències uns fons que estaven compromesos en els pressupostos i acordats per la GVA, tant amb les patronals del sector, com amb les forces sindicals representatives".


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal