Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria, Vilamarxant, Benissanó, Benaguasil, Olocau, Gàtova...

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Iniciativa-Compromís negocia una aliança amb Sumar de cara a les eleccions generals


El portaveu d'Iniciativa-Compromís, Alberto Ibáñez, ha assegurat aquest dissabte que s'està començant a negociar una possible aliança amb Sumar per a concórrer a les eleccions generals del 23 de juliol en un marc de "discreció, prudència i calma, tot i que els calendari són molt breus".

Ibáñez ha fet aquestes declaracions abans de la celebració de la Mesa Nacional d'Iniciativa-Compromís, que es reuneix per primera vegada després de la celebració dels comicis del 28 de maig, en els quals Compromís va perdre dos diputats en Les Corts, la seua presència en el Consell i l'alcaldia de València, i s'ha convocat les eleccions generals del 23 de juliol.

Durant la Mesa Nacional, els portaveus de la formació, Aitana Mas i Alberto Ibáñez, han encoratjat la ciutadania a "protegir allò aconseguit en els últims vuit anys amb la determinació d'anar més lluny".

Els resultats exigeixen autocrítica

Segons el portaveu, els resultats obtinguts el passat 28 de maig "exigeixen autocrítica", ja que "passar del govern a l'oposició requereix una replantejament important: cal veure per què les esquerres en conjunt no hem sigut capaços de mobilitzar".

"No ens hem llevat en un país de dretes", ha indicat per afegir que si s'analitza la trajectòria de vot de 2019 a 2023, "el problema ha estat que no hem sigut capaços d'il·lusionar una part de l'esquerra".

Que no es perda ni una sola papereta

Durant la Mesa Nacional s'ha traslladat a les bases del partit la proposta de negociar "una possible aliança amb Sumar que permeti que no es perda cap papereta el pròxim 23 de juliol i que, més enllà de l'extrema dreta i del bipartidisme, hi haja una papereta d'il·lusió que dibuixe un horitzó d'un país diferent, més sostenible, més feminista i més just".

"Això és el que traslladarem amb prudència, discreció i amb un debat polític que pose el què, el programa, en el centre del debat públic", ha subratllat.

Preguntat si el pròxim dimecres ja es coneixerà la postura de la coalició respecte a la seua aliança amb Sumar, Ibañez ha dit que "dependerà dels temps. El que sabem és que queda molt poc temps, però no sabrem si serà el dimecres o el dijous"

"No és el moment d'exigències, però sí de coherència"

"S'està començant a negociar amb la discreció que requereixen aquestes coses perquè ixquen bé, amb la cautela i la generositat amb el conjunt dels partits actors i aliats per a poder permetre aquesta possible candidatura", ha explicat.

Respecte a si es planteja alguna exigència per a arribar a una aliança, ha considerat que "no és el moment d'exigències, però sí de coherència. Crec que Compromís representa l'actor valencià que millor ha sabut llegir els resultats del diumenge i al mateix temps som molt conscients que cal anar més enllà".

"Això vol dir incorporar, sumar aliats en un horitzó de país compartit que treballe des de la il·lusió, l'esperança però també deixant clar que en aquest país l'extrema dreta no podrà fer allò que desitja".

Si s'ha posat un nom damunt de la taula, ha sigut una imprudència

Preguntat per les persones que podrien encapçalar les llistes en l'entorn de Compromís, ha dit que el que han traslladat des del conjunt de Compromís i d'Iniciativa "és que no és el moment de parlar de qui sinó de què i com".

"La prudència de no posar noms damunt de la taula ha de ser una exigència compartida, que nosaltres hem posat sempre a la resta d'actors i nosaltres complirem escrupolosament. Si algú ha posat un nom damunt de la taula ha sigut una imprudència", ha conclòs.


 

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
** Pots deixar un comentari manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies **

Cap comentari :

Mastodon