Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria, Vilamarxant, Benissanó, Benaguasil, Olocau, Gàtova...

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El Consell aprova la creació de l'Observatori de la Intel·ligència Artificial de la Comunitat Valenciana

El Ple del Consell ha aprovat aquest divendres la creació de l'Observatori de la Intel·ligència Artificial de la Comunitat Valenciana, que servirà per a planificar, estudiar i analitzar l'impacte de l'ús de la intel·ligència artificial en l'entorn i la realitat socioeconòmica de la Comunitat Valenciana.

L'Observatori es configura com un òrgan col·legiat i consultiu dependent de la Conselleria competent en innovació tecnològica, que té com a objectiu coadjuvar al fet que la intel·ligència artificial es convertisca en un instrument impulsor del creixement socioeconòmic sostenible, augmentant la productivitat i l'eficàcia, així com el desenvolupament de noves indústries garantint el respecte als drets fonamentals de la ciutadania i la sostenibilitat del planeta.

En aqueix sentit, l'Observatori "té un important paper en la prevenció de l'increment de les bretxes que, per qüestions com ara el gènere, l'edat, la raça, la capacitat econòmica o la ideologia, puga generar l'ús d'aquesta nova tecnologia en la societat", ha explicat la Generalitat.

A aquest efecte, l'Observatori adoptarà un paper articulador de participació, on tots els sectors vinculats a la intel·ligència artificial, tant públics com privats, puguen exposar les seues propostes, demandes i suggeriments, reforçant així el paper de participació de la societat civil i la intercomunicació amb l'Administració autonòmica, alhora que servirà de canalitzador de les necessitats detectades per al seu trasllat als espais de presa de decisions.

Entre altres, les funcions del nou Observatori seran prestar assessorament en la planificació de l'acció instrumental i normativa en l'àmbit de la intel·ligència artificial, facilitar la participació, discussió, revisió i transferència d'informació a la resta de poders públics i a la ciutadania, així com, analitzar, diagnosticar i promoure la intel·ligència artificial en la Comunitat Valenciana i el seu entorn.

-Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
** Pots deixar un comentari manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies **

Cap comentari :

Mastodon