Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Garzón (IU) 'la fragmentació en l'esquerra només beneficia a la dreta'

Destaca que la "divisió" en l'esquerra" només beneficia a les dretes i que per això els "reaccionaris" la fomenten


El líder d'IU, Alberto Garzón, ha tornat a enviar un missatge d'unitat en l'arc progressista i ha destacat que la seua organització continuarà treballant "braç a braç" amb Podemos en el futur, en línia amb les múltiples aliances que han forjat en els comicis del 28M. I és que ha proclamat que la divisió a l'esquerra del PSOE afavoreix al bloc de la dreta.


Així mateix, ha criticat al president d'Iberdrola, Ignacio Sánchez Galán, davant les informacions que usa un jet privat per a realitzar múltiples viatges setmanals entre Madrid i Salamanca, quan el país està travessant una "emergència climàtica" i una "crisi ecosocial".


Garzón s'ha pronunciat en aquests termes durant l'acte d'inici de campanya a València, al costat de les ministres de Podemos Ione Belarra i Irene Montero, per a abrigallar al cap de llista d'Unides Podem a la Comunitat Valenciana, Héctor Illueca, i la seua homòloga a l'Ajuntament valencià, Pilar Lima, al costat dels seus respectives números dos i dirigents d'IU Rosa Pérez i Lara Manyes.


L'actual espai confederal arranca així la contesa electoral en una de les autonomies marcades com a prioritàries per a aquesta cita electoral, al costat de la Comunitat de Madrid, on vol garantir la seua presència institucional en el parlament autonòmic i ser decisiu per a una tercera reelecció del Govern del 'Botànic'.

LA FRAGMENTACIÓ EN L'ESQUERRA NOMÉS BENEFICIA A LA DRETA


En la part final del seu discurs, el també titular de Consum ha subratllat que sempre ha cregut en la "unitat" entre les persones que, amb els seus matisos, tenen les mateixes idees, i que "les dretes" s'han beneficiat "de les divisions de l'esquerra". És més, ha sentenciat que els "reaccionaris" han "promogut" i "exaltat" aqueixa fragmentació.


Per tant i amb el teló de fons d'haver aconseguit deu acords de confluència autonòmics amb Podemos per a aquesta cita electoral, ha promés que el "desig" d'IU és continuar col·laborant amb Podemos "el temps que ens quede per davant".


Una apel·lació al capdavant ampli que també evoca al futur procés de reconfiguració de l'esquerra mitjançant el projecte Sumar, impulsat per la vicepresidenta Yolanda Díaz, i que va suscitar tensions entre la plataforma i la formació habitada. I a la decisió de Compromís de no confluir en aquesta autonomia amb Podemos i IU.


Mentrestant, Belarra ha assenyalat que és "bell" i "emocionant" estar amb els companys d'IU i Aliança Verda en aquesta arrancada de candidatura, en sentenciar que per a transformar la societat amb més força s'aconsegueix des de la unitat.


RETRETS SÁNCHEZ GALÁN: VIATJA EN JET I FA GREENWHASING


D'altra banda, Garzón ha subratllat que la sequera i episodis d'altes temperatures revelen que estan vivint una "crisi i emergència climàtica", sobre la qual mereix reflexionar en aquestes eleccions perquè els seus efectes ho pateixen sobretot les classes treballadors i les persones amb pocs recursos.


"És una crisi ecosocial on el climàtic té a veure amb la lluita de classes, la pobresa i la desigualtat", ha advertit el coordinador federal d'IU per a agregar que la transició ecològica del país ha de fer-se des del públic.


I tot seguit ha al·ludit a una informació publicada per 'El Confidencial' per a llançar que Sánchez Galán, que va anomenar "ximples als quals s'acollien a la tarifa regulada de la llum, realitza múltiples viatges entre Madrid i Salamanca, una actitud irresponsable mentre malda per desplegar "greenwhasing" (terme anglosaxó que al·ludeix a llançar una imatge de màrqueting que emfatitza l'actitud ecològica d'una empresa".

EL CAPITALISME "EXHAUREIX" ELS RECURSOS DEL PLANETA


Al seu torn, ha carregat contra els qui tracten de "ridiculitzar" les mesures per a combatre el canvi climàtic, com li va passar a ell amb la "polèmica contra les macrogranges, quan el problema és que hi ha un model de producció que "exhaureix" els recursos i que es diu "capitalisme". "I volem combatre el capitalisme per a salvar vides", ha resolt.


URALDE: EL VOT VERD ÉS UNIDES PODEM


També ha intervingut el coordinador d'Aliança Verda, Juantxo López de Uralde, ha emfatitzat que "les urnes estan encara buides" i que han d'eixir a convéncer que el "vot transformador" i "verd" és el d'Unides Podem.


A més, ha reflexionat que la situació de sequera, arran del canvi climàtic, llança una "dura realitat": "O canviem o ens extingim", ha resolt per a criticar que es desplegue "negacionismo" contra el canvi climàtic.


Finalment, ha presumit que les candidatures de Podemos, IU i Aliança Verda tenen polítiques verdes, sobretot a les ciutats on s'emet el 70% de la contaminació.



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon