Una de les antenes de la missió JUICE de l'AQUEIXA, que va enlairar el 14 d'abril cap a Júpiter i les seues llunes oceàniques, encara no s'ha desplegat segons el planejat.
Durant la primera setmana de posada en servei, va sorgir un problema amb l'antena Radar for Icy Moons Exploration (RIME) de 16 metres de llarg, que impedeix que se solte del seu suport de muntatge.
L'instrument RIME és un radar de penetració de gel dissenyat per a estudiar l'estructura de la superfície i el subsol de les llunes gelades de Júpiter fins a una profunditat de 9 km.
És un dels deu instruments a bord de l'Explorador de Llunes Gelades de Júpiter de l'AQUEIXA, JUICE, per a investigar el sorgiment de mons habitables al voltant dels gegants gasosos i la formació del nostre Sistema Solar.
El treball continua per a alliberar el radar i els equips del centre de control de la missió de l'AQUEIXA a Darmstadt, Alemanya, juntament amb socis en la ciència i la indústria, tenen moltes idees sota la mànega.
Cada dia l'antena RIME mostra més senyals de moviment, visibles en imatges de la Cambra de Monitoratge de Juice a bord de la nau espacial amb una vista parcial del radar i la seua muntura. Ara parcialment estés però encara guardat, el radar té aproximadament un terç de la seua longitud total prevista.
La principal hipòtesi actual és que una xicoteta agulla embossada encara no ha donat pas a l'alliberament de l'antena. En aquest cas, es pensa que només una qüestió de mil·límetres podria marcar la diferència per a deixar lliure la resta del radar.
Encara hi ha diverses opcions disponibles per a espentar l'instrument important anara de la seua posició actual. Els següents passos per a desplegar completament l'antena inclouen encendre el motor per a sacsejar una mica la nau espacial, seguit d'una sèrie de rotacions que faran girar a JUICE, calfant la muntura i el radar, que actualment es troben en les ombres fredes.
D'altra banda, JUICE s'està exercint de manera "excel·lent", segons un comunicat de l'AQUEIXA, després de la implementació i operació reeixides dels seus panells solars de missió crítica i la seua antena de guany mitjà, així com el seu braç de magnetòmetre de 10,6 m.
Amb dos mesos restants de la posada en servei planificada, hi ha molt de temps perquè els equips arriben al fons del problema d'implementació de RIME i continuen treballant en la resta del poderós conjunt d'instruments en el seu camí per a investigar el Sistema Solar exterior, agrega.
Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Cap comentari :