Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Pérez Garijo destaca el treball coordinat entre pobles, ciutats i institucions autonòmiques 'per a impulsar la tasca memorialista'

La consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, ha volgut visibilitzar la tasca de la Xarxa de Municipis per al reconeixement de la memòria històrica que "continua sumant i aglutinant a les entitats locals per impulsar la tasca memorialista".

En aquest sentit, Pérez Garijo ha remarcat "el treball coordinat entre els pobles, ciutats i institucions autonòmiques" per a continuar desenvolupant actuacions com l'exhumació i identificació de les víctimes de la Guerra Civil i la Dictadura; els homenatges a les víctimes de l'Holocaust i els camps d'extermini nazis; l'organització d'actes en record i homenatge a les víctimes dels bombardejos sobre la població civil; la retirada de símbols franquistes; o la conservació dels espais de la memòria, entres altres projectes.

Pérez Garijo ha intervingut en la inauguració de la XIV sessió de la Xarxa de Municipis per al reconeixement de la memòria històrica coincidint amb el Dia del record a les víctimes de la Guerra Civil i el franquisme. En la inauguració també han participat el secretari general de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), Vicente Gil, i l'alcaldessa d'Oriola, Carolina Gracia.

En la seua intervenció, la consellera de Qualitat Democràtica ha recordat al poeta del poble, Miguel Hernández, "a qui hui retem homenatge en la terra que el va veure nàixer, com també ho fem totes i tots els defensors de la democràcia en el dia que la Generalitat ha instaurat per a recordar a les víctimes de la Guerra civil i el franquisme".

"Hui simbolitzem un record que abasta els 365 dies de l'any -ha assenyalat Pérez Garijo- i ho fem per totes aquestes persones que van ser víctimes de l'odi i la sense raó, però ho fem també per les generacions presents i futures".

La consellera ha parlat a la vegada dels llocs de la memòria i s'ha referit al camp de concentració d'Albatera "un d'aquests espais en els quals estem treballant per aconseguir que siga de titularitat pública, protegir-lo i intervindré perquè es convertisca en un lloc que ens ajude a recórrer, tocar i sentir les injustícies patides en el més profund del nostre ser; per a no oblidar, per a aprendre".

La Xarxa de Municipis per al reconeixement de la memòria històrica impulsada per la FVMP i integrada en més de 100 municipis, té com a objectiu activar l'agenda memorialista democràtica de les entitats locals, dignificar a les víctimes, reparar als seus familiars i recuperar el patrimoni per a orientar-lo al coneixement públic.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon