Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Eliana llança una campanya animal de convivència responsable

L'Ajuntament de l'Eliana ha iniciat una nova campanya de conscienciació sobre la tinença i convivència responsable amb mascotes, especialment dirigit a les persones propietàries de mascotes canines, sobre la importància d'educar-los correctament per a evitar molèsties al veïnat. En aquest sentit, el Consistori ofereix anualment un curs gratuït d'obediència canina urbana. 

La campanya també fa al·lusió a la recollida d'excrements en la via pública per higiene, convivència i sentit comú. A més, recorda que l'Eliana disposa de diverses zones d'esplai caní, en concret en el agility de la Pinada Ramón Navarrete, la zona d'ombra del Parc de la Pinada, el camí de la Torre del Virrei, en el Barranc del Mandor i el parc Hort dels Taules.

A tot això se suma l'advertiment de portar als cans lligats en la via pública en tot moment, sota sanció de 90 euros, l'obligatorietat del microxip i la necessitat d'inscriure'ls en el Cens Municipal d'Animals de Companyia i de portar-los sempre amb morrió si són de races potencialment perilloses.

Amb l'objectiu d'arribar a tota la població l'àrea de Benestar Animal traslladarà les seues oficines a la plaça del País Valencià aquest dissabte, 1 d'abril, de 10 a 13 hores per a repartir fulls de mà i altres materials de la campanya. Així mateix oferirà informació sobre el Pla de Control i Gestió Ètica de Colònies Felines Urbanes, en concret sobre la prohibició d'alimentar animals en la via pública sense autorització municipal i de l'ús del mètode CER (Captura-Esterilització-Retorn), que permet controlar la població, garantint el benestar dels animals i reduint al màxim les molèsties als veïns i veïnes.

Tal com ha recordat l'edil delegada, Cristina Díaz, l'objectiu de l'Ajuntament és facilitar la vida en comú d'animals de companyia i persones i així construir, entre tots i totes, una l'Eliana més cívica. "També estem treballant intensament amb la Policia Local en diferents aspectes relacionats amb situacions de maltractament, molèsties i animals perduts", ha recordat.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon