Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Compromis i Esquerrra Unida anirán junts a les eleccions en l'Eliana sota el nom 'SUMAR l'Eliana' oberts a altres forces que s'incorporen

Una coalició que pretén aglutinar a les forces d'esquerra a l'Eliana de la mà de Compromís i Esquerra Unida amb l'intenció manifestada d'incorporar a més referents de la localitat.

El nom: Sumar l'Eliana: Compromis, Esquerra Unida 

L'acord ho han signat aquest divendres 24 de març:  Isabel Montaner per  Compromis  i Jose Lorente  per Esquerra Unida. Es tracta de un acord de confluència electoral entre els dos grups, per a la legistalura 2023-2027 pel qual  les forces d'esquerra, ecologistes i feministes, des de la perspectiva del valencianisme polític a l'Eliana han pactat una coalició per a presentar-se sota el nom de "Sumar l'Eliana: Compromís, Esquerra Unida".

 Naix per tant l'acord, diuen,  de "l'experiència i les anàlisi sosegades i responsables realitzades durant aquests anys, ens han dut a les dues forces a l'esquerra de la socialdemocràcia amb presència a l'Eliana: Compromís i Esquerra Unida, a treballar en conjunt per una proposta unitària de l'esquerra local al nostre poble, des del respecte i la igualtat entre partits polítics i des de la única perspectiva de dur a terme un projecte polític que retorne al centre del tauler municipal les polítiques socials, ecologistes, feministes i de progrés que desperte la il·lusió de la ciutadania"

Tot i que entenen que des de 1979 el desenvolupament de polítiques d'esquerres avalades per partits a l'esquerra de la socialdemocràcia; primer per la presència del PCE i posteriorment per altres grups com Esquerra Unida i en 2015 per COMPROMIS, han fet de l'Eliana un poble referent en aquesta mena de polítiques socials, culturals i d'amplis serveis a la ciutadania. En definitiva, diuen "un municipi amb ampla tradició política pròpia, des dels inicis de la democràcia, on hem vist com s'han format diverses formacions polítiques d'àmbit local i on la participació política de la ciutadania ha estat elevada en cada contesa electoral"

Entre els acords subscrits es troba la capçalera a l'alcaldia d'aquesta coalició  que serà l'actual regidora i portaveu del grup municipal Compromís, Isabel Montaner Borja, qui  ha destacat la importància d'aquest acord i ha agraït a les direccions de ambdues formacions signants del pacte, l'aposta decidida per la unitat per a sumar forces. Un acord realitzat des de la generositat i la igualtat entre els dos partits que inicien un camí conjunt, al marge de les sigles polítiques, per a posar al servei de la ciutadania un projecte de poble inclusiu, divers i que il·lusione a la ciutadania: "Estem davant un fet històric a l'Eliana, que amb una cultura política ampla i diversa també a les diferents opcions d'esquerra, hem entés que la societat ara ens demana unió front els diversos atacs al sistema democràtic, on hem de fer fora qüestions personals i parlar d'allò que ens uneix" ha afirmat Isabel Montaner.

En aquest sentit i des d'Esquerra Unida afirmen que “amb aquesta coalició volem connectar amb la ciutadania treballant a peu de carrer, i des de tots els barris de l'Eliana. Pretenem donar una opció a totes les persones que es consideren progressistes, ecologístes i feministes que, d'una banda, no volen un govern conservador, i, per una altra, no els agrada que la socialdemocràcia governe en solitari amb polítiques liberals” ha explicat Jose Lorente.

Per tot això diuen els dos grupos que: "la coalició Sumar per l'Eliana naix amb la intenció de retornar les polítiques al servei de la ciutadania al centre del projecte polític de l'Eliana, que necessita vertaderament aquest canvi després de quatre anys d'un projecte escorat en les polítiques publicitàries i neoliberals dutes a terme per l'actual equip de govern. Marcant com a finalitat la intenció de dur a terme les propostes centrades en el benestar de la població, des de la infància fins la tercera edat".



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon