Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Puig planteja duplicar els préstecs bonificats a la indústria ceràmica com a 'pla B' a les ajudes directes

   Ascer: "El lamentable és que el govern de la Comunitat haja de buscar alternatives perquè el nacional no ho vol fer"

   El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha proposat a la indústria ceràmica duplicar els préstecs bonificats al sector amb una nova línia de crèdits, fins a arribar a un total de 100 milions d'euros, com a "pla B" davant la dificultat de fer arribar les ajudes directes anunciades al sector a causa de la Llei de Subvencions.

   Així, una nova línia de préstecs bonificats de 50 milions d'euros se sumaria a la primera línia de crèdit de l'Institut Valencià de Finances (IVF), de 50 milions d'euros, que s'està tramitant.

   Així ho ha explicat, en declaracions als mitjans, durant la inauguració aquest dilluns de Cevisama en Fira València, on ha insistit en la seua petició que el Govern central establisca una "moratòria" o "excepcionalitat" en els requisits que exigeix la Llei de Subvencions, concretament en els períodes de pagament, perquè el sector puga comptar amb les ajudes de 450 milions d'euros del Govern central per a compensar els costos de l'augment dels preus del gas natural.

   El president ha exposat que el marc legal de la Llei General de Subvencions i de la Llei de Morositat, que ha sigut "positiu" i "a favor de la xicoteta empresa i de tots els proveïdors", "ara perjudica l'agilitat i a poder arribar les ajudes, perquè efectivament en un moment de crisi les empreses no poden pagar a 60 dies en molts casos". En eixe sentit, ha indicat que eixa mateixa llei "impedeix dur a terme les ajudes directes que vol donar la Generalitat" per valor de 50 milions d'euros.

   "Per açò, estem veient una solució intermèdia, a curt termini, perquè hi haja uns prestem bonificats i que es puguen donar per part de la Generalitat, ja tant per a circulant com per a inversió. És el que estem negociant amb Ascer", ha explicat.

   Amb açò, les ajudes directes de 50 milions d'euros que té previst concedir la Generalitat es convertirien així en préstecs bonificats i l'import "podria fins i tot augmentar-se". "La nostra idea és que siguen uns crèdits a llarg termini amb un nivell de crèdit de tipus d'interés per davall del mercat i amb una bonificació a més d'una part substancial del crèdit, que pot ser del deu o cinc per cent d'inversió no retornable", ha precisat, abans d'afegir que la Generalitat necessita "que hi haja un acord" perquè aquesta mesura siga "la més eficaç per a les empreses".

   "Aquesta és una decisió que cal prendre a curt termini, perquè nosaltres el que volem, el nostre compromís, és atorgar eixos 50 milions d'euros d'ajudes directes, en el plànol de la Generalitat, i de 450 milions d'euros directament de l'Estat. El problema que hi ha és que en aquests moments la dificultat de poder presentar uyna auditoria positiva fa que s'impedisca l'arribada d'ajudes. Per açò, estem buscant un pla B a aquesta situació, que seria subvencionar crèdits", ha assenyalat el president.

   Puig ha apuntat que no pot concretar una data perquè s'articulen eixos crèdits perquè "depèn de l'acord amb els empresaris", però ha assegurat que des de la Generalitat tenen "tot preparat".

ASCER INSISTEIX A DEMANAR AJUDES DIRECTES

   Respecte a la proposta, el secretari general de l'Associació Espanyola de Fabricants de Taulells i Paviments Ceràmics (Ascer), Alberto Echavarría, ha assenyalat que "un préstec és un préstec" i " cal retornar els diners". Així, ha indicat que l'empresariat "no ha d'acceptar o no acceptar una proposta" sinó "barallar perquè es donen les ajudes, que és el que realment han demanat".

    El representant d'Ascer ha qüestionat com van a retornar els diners les empreses "amb una caiguda de producció del 15%, amb una caiguda de les exportacions del 13%", i ha insistit: "Al final, la solució és rebre ajudes", ha manifestat en declaracions als mitjans.

   "Que ells estan buscant fórmules perquè es puga donar una mica de diners i oxigen al sector? Sens dubte. Que tenen la millor de les voluntats? Sens dubte. El lamentable és que un govern de la Comunitat Valenciana haja d'estar buscant alternatives perquè el Govern nacional no ho vol fer. Eixe és el principal problema", ha asseverat.

   Echavarría ha rebutjat que el sector haja de "acceptar fracassar en la recepció de les ajudes" i ha apuntat que el Ministeri d'Indústria sap que el període mitjà de pagament proveïdors en el segon trimestre de l'any va ser de 95 dies a Espanya. "El Govern és plenament conscient del que hi ha", ha assegurat.

   Al mateix temps, ha afegit que Ascer està en contacte "habitualment" amb el Ministeri d'Indústria i ha apuntat al fet que són "altres parts del Govern" les que no volen modificar els requisits. Des del Ministeri d'Indústria "entenen la nostra situació i a més és que veuen el potencial risc que hi ha. És que no es poden donar aquestes ajudes, ni els perte ni les subvencions de R+D+i, no es pot donar res", ha denunciat.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon