Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Sant Antoni de Benaixeve aprova el seu I Pla de Joventut 2022-2026

 El Pla serà presentat el pròxim 15 de desembre en un acte al qual assistiràJesús Martí, director general de l'IVAJ

El passat 26 d'octubre es va aprovar per unanimitat del ple el primer Pla de Joventut per a Sant Antoni de Benaixeve, un pla que estarà vigent des de 2022 fins a 2026.

L'objectiu del Pla de Joventut 2022-2026 és definir les accions a desenvolupar en l'àrea de Joventut, per a poder acompanyar i donar cobertura als i les joves de Sant Antoni de Benaixeve en les seues necessitats, a més d'ajudar-los a afrontar els reptes que se'ls presenten en les diferents etapes de la seua vida.

El pla serà presentat públicament el pròxim 15 de desembre en un acte al qual assistirà Jesús Martí, director general de l'IVAJ. Serà a les 18h a la Casa de la Joventut i hi podrà assistir la ciutadania i col·lectius de Sant Antoni de Benaixeve.

D'una banda, el document desenvolupa un ampli diagnòstic sobre la joventut al nostre municipi, on han participat més de 500 joves de 12 a 30 anys de la població, a més d'associacions, agrupacions, entitats i professionals implicats.

Per un altre, marca diversos eixos d'actuació en què es concentren propostes i accions que es pretenen dur a terme al llarg dels quatre anys de vigència del pla:
  1. Oci,temps lliure, salut i esports
  2.  Seguretat i civisme
  3. Participació, voluntariat i associacionisme
  4. Comunicació, difusió i accessibilitat
  5. Formació i educació
  6. Ocupació i habitatge
  7. Mobilitat i equipaments
El I Pla de Joventut és una eina viva, en constant revisió i avaluació, que s'anirà adequant a la realitat i a les noves necessitats dels i les joves de Sant Antoni de Benaixeve, durant aquests quatre anys de vigència. El document pot consultar-se en el Portal de Transparència de l'Ajuntament: https://sanantoniodebenageber.sedelectronica.es/transparency
(Normativa > Altres disposicions > I Pla de Joventut)

En paraules del tècnic coordinador de Joventut, Tano Sánchez: “La joventut no és la societat del futur sinó la del present. No hem d'esperar, ha de ser atesa i escoltada; en eixe sentit ells i elles ja s'han pronunciat i han dit d'una forma molt clara què és el que volen, què necessiten i allò que els preocupa. Ara és tasca de l'equip de govern i del personal tècnic de Joventut afavorir la consecució de tots eixos objectius i propostes continguts en aquest pla.”

“Per a mi és un orgull estar vivint aquest procés al costat d'ells i elles, perquè se'ns presenta com una oportunitat de constant revisió, actualització i avaluació de totes aquestes accions. Mitjançant tots els espais de participació que s'estan desenvolupant al municipi es va creant un hàbit de participació ciutadana juvenil real i aquest I Pla de joventut n’és una prova” ha afegit

Per part seua, la regidora d'Infància, Adolescència i Joventut, Mª Elisa Plano, destaca que: "El I Pla de Joventut de Sant Antoni de Benaixeve és una aposta clara per les persones joves, i focalitza la mirada en ells i elles com a agents principals de canvi de la seua pròpia realitat. Visibilitza tant la seua realitat com les seues necessitats, aspiracions i drets, així com les seues propostes concretes.”

“Amb la posada en marxa d'aquest I Pla Municipal de Joventut, busquem promoure el benestar, la formació, la participació activa, l'escolta i la completa inclusió de les persones joves en la societat del nostre municipi. Perquè ells i elles formen part del nostre poble i tenen dret a que se'ls escolte i a participar activament en la vida de Sant Antoni de Benaixeve” ha conclòs l'edil.  



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon