Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Sánchez afirma que no més preveu a l'abril una 'minicrisi' limitada per rellevar Maroto i Darias

Crida a la unitat interna de la coalició davant l'amenaça real que Vox arribe a formar part del Govern

El president del Govern, Pedro Sánchez, planeja escometre el mes vinent d'abril una "minicrisis" de Govern que, en principi, es limitarà a buscar substituts per a les ministres d'Indústria, Reyes Maroto, i Sanitat, Carolina Darias, que deixaran el Consell de Ministres abans de la convocatòria de les eleccions municipals del 28 de maig, en les quals ambdues seran candidates.

En concret, la titular d'Indústria, que porta en aqueix lloc des de l'inici de la legislatura, ha sigut triada pel PSOE per a encapçalar la llista a l'Ajuntament de Madrid, una plaça en la qual els socialistes no governen des de 1989.

Per part seua, Darias, que és ministra de Sanitat des que va succeir a Salvador Illa a l'octubre de 2021, serà la candidata del PSOE a l'Alcaldia de Las Palmas de Gran Canaria.

En un rogle informal amb la premsa durant la recepció que ha tingut lloc en el Congrés amb motiu del Dia de la Constitució, el cap de l'Executiu ha explicat que la seua intenció és fer una "minicrisis" en el seu Gabinet per a cobrir les vacants que deixaran Darias i Maroto i que la seua intenció és acabar ja amb aqueixa composició del Govern els huit mesos que per a llavors restaran de legislatura.

QUALSEVOL DIFERÈNCIA HA DE QUEDAR ANUL·LADA

Amb la vista posada en l'any vinent electoral Sánchez ha fet una crida a la unitat en el si de la coalició formada per PSOE i Unides Podem, que en les últimes setmanes ha vist aguditzades les discrepàncies entre les dues formacions i també a l'interior del soci minoritari, entre els sectors encapçalats per la ministra d'Igualtat, Irene Montero i la vicepresidenta segona, Yolanda Díaz.

Així ha indicat que han d'apel·lar a la unitat perquè l'amenaça real d'un Govern del qual forme part Vox existeix i per tant qualsevol diferència política entre els socis ha de quedar anul·lada davant aquest risc.

A més ha reivindicat la labor del seu Executiu en assenyalar que abans de l'estiu es pronosticava una tardor horrible i al seu judici el Govern l'està manejant bé. Així subratlla que malgrat governar en minoria tira avant totes les iniciatives que presenta, una cosa de la qual se sorprenen i que li elogien líders internacionals que es troben en una situació similar, quan viatja a l'estranger.

MÉS D'UN MES SENSE PARLAR AMB FEIJÓO

Respecte al president del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha afirmat que no parla amb ell des que va trencar les negociacions per a renovar el Consell General del Poder Judicial, el passat 27 d'octubre.

Sobre els comicis autonòmics i municipals de primavera, Sánchez confia que el PSOE aconseguisca un bon resultat, guanye les eleccions i fins i tot puga aconseguir algun govern autonòmic més dels que ja controla.

A més considera que té a favor, més enllà de la gestió del Govern, l'expectativa de futur que ofereix als ciutadans. Així, considera que les eleccions es guanyen amb un projecte de futur i el PP no el té.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon