Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Diputació invertix 285.691 euros en la millora del cicle integral de l’aigua de cinc municipis de Camp de Túria




  • La vicepresidenta i responsable de Medi Ambient, Maria Josep Amigó, explica que enguany l'estratègia Reacciona “subvenciona 90 projectes en pobles, mancomunitats i entitats locals menors per a la millora de les xarxes de proveïment d'aigua potable i sanejament”

L’àrea de Medi Ambient de la Diputació de València ha resolt la convocatòria d’ajudes per a la millora del cicle integral de l’aigua, inclosa en l’estratègia Reacciona 2022 amb una inversió de 6.850.000 euros. En total, 88 municipis, l’entitat menor de La Barraca d’Aigües Vives i la mancomunitat del Marquesat, són les entitats beneficiàries de les subvencions destinades a la nova implantació, millora o renovació de les xarxes d’abastament d’aigua potable o de sanejament.


Al Camp de Túria, els cinc municipis que han rebut la subvenció, per un import global de 285.691 euros, són Benisanó amb 37.214 euros, Vilamarxant amb 70.000 euros, Bétera amb 60.000 euros, Benaguasil amb 28.477 euros i Serra amb 90.000 euros.


Les actuacions van des de la substitució de la canal superficial de pluvials per un col·lector de drenatge soterrat a Benisanó, a la renovació parcial de la xarxa d’abastament i la sectorització i monitorització a Bétera o la instal·lació d’un medidor de clor en continu i de fonts d’aigua filtrada a Serra.


 “Són obres imprescindibles perquè les infraestructures hidràuliques estan molt envellides”, indica la vicepresidenta de la Diputació i responsable de l’àrea de Medi Ambient, Maria Josep Amigó. “De fet, molts municipis encara tenen conduccions de fibrociment i no ens podem permetre el luxe de perdre la meitat de l’aigua potable que va per les canonades”.


A més, són objecte de la subvenció els sistemes d’emmagatzematge o de drenatge sostenible, que permeten la reutilització de l’aigua; els punts de dosificació d’aigua procedent de la xarxa pública, que fomenten el consum de l’aigua d’aixeta; i la instal·lació o la reposició de comptadors i equips de control de cabals i de pressions. “Altres actuacions que es poden sol·licitar són la digitalització per a detectar avaries i fuites o el disseny de filtres verds per a evitar el vessament d’aigües residuals a rius i platges”, recorda Amigó.

 

La vicepresidenta explica que “sovint actuem exclusivament en la mitigació del canvi climàtic, és a dir, en reduir les emissions, però les sequeres, cada vegada més freqüents i llargues, afectaran a la disponibilitat i la qualitat de l’aigua. Per això és igual d’important adaptar-nos. En este sentit, en uns dies publicarem una convocatòria extraordinària dotada amb un milió d’euros, de manera que en tres anys haurem invertit més de 21 milions en projectes per a l’estalvi hídric i el tractament d’aigües residuals”, conclou Amigó.

 

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon