Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Raquel Tamarit: 'És una qüestió de justícia que la pilota per fi siga reconeguda com a esport en l’àmbit estatal'

La consellera destaca l’impacte positiu de la normativa per a les i els pilotaris valencians

La consellera d'Educació, Cultura i Esport, Raquel Tamarit, s'ha reunit amb pilotaris valencians, així com agents implicats del món de la pilota, per a explicar-los de primera mà els beneficis que comporta per a la professionalització del nostre esport més genuí que la nova Llei de l'esport aprovada ahir al Congrés dels Diputats considere la pilota valenciana com a esport.

"Per a mi, com a consellera i com a aficionada a la pilota, que la pilota valenciana siga reconeguda com a esport en l'àmbit estatal per fi és una de les notícies més importants dels últims mesos", ha destacat Tamarit. Per a la consellera, "la pilota valenciana no pot ser menys que cap altre esport perquè els valencians no som menys que cap altre poble. És una qüestió de justícia i orgull, a més d'implicar tot un seguit d'avantatges per a les i els pilotaris, que són els que donen vida i sentit a la pilota valenciana".

La pilota valenciana ja estava reconeguda com a esport en la Llei de l'esport valenciana, però que ara ho estiga també en l'àmbit estatal és, segons Raquel Tamarit, "un pas més avant, no sols des del vessant cultural i identitari que ens aporta per a cohesionar-nos com a societat, sinó també per la protecció dels drets com a esportistes de les i els nostres pilotaris, un fet aquest últim que és fonamental per a la Conselleria d'Esport". 

Amb la pilota valenciana reconeguda com a esport es tindrà dret a rebre ajudes estatals com, per exemple, les d'esportistes d'alt nivell; optar a ajudes directes a la tecnificació; també permetrà que des de la Conselleria es puguen impulsar centres de tecnificació de pilota reconeguts pel Consell Superior d'Esports, i, fins i tot, obri la possibilitat de competir com a selecció valenciana. Accions totes aquestes, segons la consellera Tamarit, "molt necessàries per a dur entre tots i totes el nostre esport al més alt nivell, i que seran una realitat en un futur pròxim". 

Un centenar de clubs actius i més de 3.700 esportistes federats

La pilota valenciana compta en l'actualitat amb més de 3.700 esportistes federats, més de 100 clubs actius i centenars d'instal·lacions on es practiquen les diferents modalitats. Cada temporada se celebren 9 campionats oficials professionals, més de 30 competicions no oficials i més de 2.200 partides en les modalitats de frontó, galotxa, raspall, escala i corda, llargues, palma, perxa, pilota grossa i frares. 

Des de 2015, Esport de la Generalitat està acompanyant la Federació de Pilota en la promoció d'aquest esport. La creació de la Càtedra de Pilota Valenciana o de la Fundació de Pilota Valenciana són només alguns exemples de l'impuls a la dignificació del nostre esport i que es materialitza en una inversió de la Conselleria en la pilota valenciana superior al milió d'euros anuals més 5,3 milions d'euros que s'han destinat des de 2018 fins ara a la millora de les infraestructures del joc de la pilota.

Aquestes inversions inclouen apostes de futur, com el programa 'Pilota a l'Escola', en què des de 2015 fins ara hem triplicat el pressupost, doblant la participació de l'alumnat i també dels centres educatius implicats a arribar aquest curs a 21.500 alumnes de 648 centres de Primària, Secundària i FP, així com el programa de tecnificació i el Centre d'Especialització de Pilota Valenciana (Cespiva) de la Ciutat de la Pilota de Moncada. 


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon