Raquel Tamarit: 'És una qüestió de justícia que la pilota per fi siga reconeguda com a esport en l’àmbit estatal' Raquel Tamarit: 'És una qüestió de justícia que la pilota per fi siga reconeguda com a esport en l’àmbit estatal'
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Raquel Tamarit: 'És una qüestió de justícia que la pilota per fi siga reconeguda com a esport en l’àmbit estatal'

La consellera destaca l’impacte positiu de la normativa per a les i els pilotaris valencians

La consellera d'Educació, Cultura i Esport, Raquel Tamarit, s'ha reunit amb pilotaris valencians, així com agents implicats del món de la pilota, per a explicar-los de primera mà els beneficis que comporta per a la professionalització del nostre esport més genuí que la nova Llei de l'esport aprovada ahir al Congrés dels Diputats considere la pilota valenciana com a esport.

"Per a mi, com a consellera i com a aficionada a la pilota, que la pilota valenciana siga reconeguda com a esport en l'àmbit estatal per fi és una de les notícies més importants dels últims mesos", ha destacat Tamarit. Per a la consellera, "la pilota valenciana no pot ser menys que cap altre esport perquè els valencians no som menys que cap altre poble. És una qüestió de justícia i orgull, a més d'implicar tot un seguit d'avantatges per a les i els pilotaris, que són els que donen vida i sentit a la pilota valenciana".

La pilota valenciana ja estava reconeguda com a esport en la Llei de l'esport valenciana, però que ara ho estiga també en l'àmbit estatal és, segons Raquel Tamarit, "un pas més avant, no sols des del vessant cultural i identitari que ens aporta per a cohesionar-nos com a societat, sinó també per la protecció dels drets com a esportistes de les i els nostres pilotaris, un fet aquest últim que és fonamental per a la Conselleria d'Esport". 

Amb la pilota valenciana reconeguda com a esport es tindrà dret a rebre ajudes estatals com, per exemple, les d'esportistes d'alt nivell; optar a ajudes directes a la tecnificació; també permetrà que des de la Conselleria es puguen impulsar centres de tecnificació de pilota reconeguts pel Consell Superior d'Esports, i, fins i tot, obri la possibilitat de competir com a selecció valenciana. Accions totes aquestes, segons la consellera Tamarit, "molt necessàries per a dur entre tots i totes el nostre esport al més alt nivell, i que seran una realitat en un futur pròxim". 

Un centenar de clubs actius i més de 3.700 esportistes federats

La pilota valenciana compta en l'actualitat amb més de 3.700 esportistes federats, més de 100 clubs actius i centenars d'instal·lacions on es practiquen les diferents modalitats. Cada temporada se celebren 9 campionats oficials professionals, més de 30 competicions no oficials i més de 2.200 partides en les modalitats de frontó, galotxa, raspall, escala i corda, llargues, palma, perxa, pilota grossa i frares. 

Des de 2015, Esport de la Generalitat està acompanyant la Federació de Pilota en la promoció d'aquest esport. La creació de la Càtedra de Pilota Valenciana o de la Fundació de Pilota Valenciana són només alguns exemples de l'impuls a la dignificació del nostre esport i que es materialitza en una inversió de la Conselleria en la pilota valenciana superior al milió d'euros anuals més 5,3 milions d'euros que s'han destinat des de 2018 fins ara a la millora de les infraestructures del joc de la pilota.

Aquestes inversions inclouen apostes de futur, com el programa 'Pilota a l'Escola', en què des de 2015 fins ara hem triplicat el pressupost, doblant la participació de l'alumnat i també dels centres educatius implicats a arribar aquest curs a 21.500 alumnes de 648 centres de Primària, Secundària i FP, així com el programa de tecnificació i el Centre d'Especialització de Pilota Valenciana (Cespiva) de la Ciutat de la Pilota de Moncada. 


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal