Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Generalitat informa als ajuntaments que per a les fires per Nadal fan falta projectes tècnics

La Direcció General d'Interior ha enviat una circular informativa als ajuntaments per a informals que la competència d'autoritzar el muntatge de fires i instal·lacions portàtils, mòbils o desmuntables en els seus municipis és seua. En el cas de les fires, els consistoris a més hauran de comprovar que la declaració responsable va acompanyada d'un projecte tècnic justificat per un Organisme de Certificació Administrativa que garantisca la seguretat del recinte.

El director general d'Interior, Salvador Almenar, ha assenyalat que aquesta circular "és un recordatori de quins són els requeriments legals i tècnics que han de tindre en compte els ajuntaments". I explica que la Generalitat "està a la disposició d'aquells consistoris que tinguen dubtes respecte a la normativa".

L'autorització dels espectacles i activitats que s'efectuen en espais oberts, segons preveu l'article 8 de la llei d'Espectacles Públics, Activitats Recreatives i Establiments Públics, són competència municipal. La presentació d'una declaració responsable és suficient perquè les instal·lacions d'aquest tipus inicien la seua activitat oberta al públic.

En el cas de les fires d'atraccions, la llei considera que és assimilable a un establiment i que també s'ha de presentar un projecte tècnic al costat de la declaració responsable. En aquest supòsit, ha afegit Almenar, "la fira suposa un risc implícit i l'Ajuntament ha de validar des dels punts de vista jurídic i tècnic aquest establiment abans de la seua obertura per a garantir la seua seguretat i preveure possible incidències".

En el cas d'una instal·lació eventual, portàtil o desmuntable com un escenari o un inflable poden obrir-se al públic prèvia presentació d'una declaració responsable a l'Ajuntament. La declaració responsable en aquests casos correspon a qui l'haja contractada. El consistori per la seua part haurà d'exigir la documentació acreditativa de diferents característiques de la instal·lació com la seguretat de l'estructura, el seu ancoratge, resistència o caràcter ignífug. A més de l'assegurança de responsabilitat civil i el certificat final del muntatge signat pel tècnic competent.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal