Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El PSOE planteja que les resolucions del Consell de Transparència es puguin recórrer davant de l'Audiència Nacional


A través d'una reforma de la Llei de la Jurisdicció contenciosa administrativa

El PSOE ha proposat en el Congrés una modificació de la llei que regula la Jurisdicció contenciosa administrativa per a obrir la porta al fet que les disposicions del Consell de Transparència i Bon Govern, que ara han de recórrer-se davant els jutjats centrals del Contenciós-Administratiu, puguen ser objecte de recurs directament davant la sala corresponent de l'Audiència Nacional.

Així ho planteja el PSOE en una de les esmenes que ha presentat al projecte de Llei reguladora de la protecció de les persones que informen sobre infraccions normatives i de lluita contra la corrupció per la qual es transposa la Directiva europea sobre la protecció dels informants sobre infraccions del Dret de la Unió (APL).

En la seua esmena, a la qual ha tingut accés Europa Press, els socialistes aposten per modificar la disposició addicional quarta de la llei reguladora de la Jurisdicció contenciosa administrativa de 1998, que determina els òrgans les disposicions dels quals poden ser objecte de recurs davant l'Audiència Nacional.

Segons la norma vigent, es tracta dels actes i disposicions dictats per l'Agència Espanyola de Protecció de Dades, la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència, el Consell Econòmic i Social, l'Institut Cervantes, el Consell de Seguretat Nuclear, el Consell d'Universitats i la Secció Segona de la Comissió de Propietat Intel·lectual.

COM Les altres AUTORITATS INDEPENDENTS

Ara els socialistes suggereixen que també poden recórrer-se directament davant la Sala contenciosa administrativa de l'Audiència Nacional les disposicions del Consell de Transparència i Bon Govern (CTBG) i de l'Autoritat Independent de Protecció de l'Informant, un òrgan que es va crear amb la transposició de la directiva europea de protecció als informadors que es tramita en el Congrés.

El PSOE justifica la seua esmena al·legant que actualment les resolucions del president del Consell de Transparència i Bon Govern, relatives a les reclamacions presentades per ciutadans que exercir el seu dret a l'obtenció d'informació pública, són les úniques dictades per l'òrgan superior d'una autoritat administrativa independent que es recorren davant els Jutjats Centrals del Contenciós administratiu.

SEGURETAT JURÍDICA I ESTALVI DE RECURSOS PÚBLICS

Segons explica el partit majoritari, aquesta anomalia té el seu origen en una la "incongruència omisiva" en la qual es va incórrer en l'elaboració i aprovació de la Llei de Transparència i "dona lloc al fet que, en la pràctica, quasi sempre es recórreguen dues instàncies i, amb freqüència, una posterior davant el Tribunal Suprem, que està admetent molts recursos de cassació en aquest àmbit per a fixar doctrina".

Tot això, apunta el PSOE, "comporta un elevat consum de recursos públics" si es té en compte, a més, que existeixen 12 òrgans en la primera instància i és freqüent que es produïsca una disparitat de criteris entre ells, "amb la inseguretat jurídica que això genera fins que recaiga un pronunciament ferm de la instància superior".

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon