Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Desallotjada per ordre judicial una residència de gent gran dependent de l'Eliana amb 14 usuaris-residents

Segons han informat els afectats i ha documentat vivaleliana i europapress , un impagament de lloguers va acabar amb sentència i una tercera empresa que gestionava el centre no té acceptat el canvi de titularitat

Una residència privada de majors dependents de l'Eliana (València) ha sigut desallotjada aquest dimarts en compliment d'una ordre d'un Jutjat de Primera Instància número 3 de Llíria, després d'un procediment judicial iniciat arran d'un impagament de lloguers que es remunta a gener de 2021 i amb sentència ferma des de febrer d'enguany --un procés en el qual hi ha tres empreses implicades sense que s'aconseguira un acord entre elles-- i que ha portat finalment a distribuir als 14 residents que encara tenia el centre.

El desallotjament, per al qual s'han anat fixant successives dates, s'ha dut a terme aquest dimarts entre un gran desplegament de la Guàrdia Civil, que ha delimitat els accessos a la instal·lació, entre moments de tensió i enuig de familiars que estaven en l'exterior del centre, treballadors i gerència.

Dels 14 residents del centre, cinc s'han quedat amb els seus familiars i altres nou han sigut traslladats a la residència pública de Carlet, que ha sigut el recurs facilitat per la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives per a atendre la situació d'emergència generada, segons han confirmat a Europa Press fonts d'aquest departament.

Un total de sis persones de la Conselleria han col·laborat 'in situ' per a garantir el benestar i l'assistència necessària als residents en el centre, en el qual no hi havia cap plaça concertada sinó que eren totes privades. Aquest personal ha garantit l'aplicació dels protocols de tancament de centres residencials, que en aquest cas ha contemplat diverses vies d'actuació.

La primera d'elles, que la família ha buscat plaça en un altre centre privat; la segona, que haja demanat el canvi de preferències de dependència a Servei d'Atenció Residencial en Serveis Socials de l'Eliana i, una vegada fet aqueix canvi, s'han vist les possibilitats d'assignació per la Conselleria i, l'última, una vegada arribada la data del llançament, si hi ha persones que necessiten una resposta "immediata", assignar-los plaça a Carlet, en les disponibles per a situacions "d'emergència". Una vegada en el centre públic, s'aniran assignant en centres el més pròxims possibles als familiars.

TRES RESIDENTS AMB COVID TRASLLADAT

Arribat aquest dia, en el centre, que en el moment en el qual es va iniciar el procés tenia 49 residents, quedaven 14, dels quals cinc s'han anat amb les seues famílies. La resta, nou, han sigut traslladats a Carlet, tres en ambulàncies en patir covid.

Segons la informació publicada per les Províncies, l'actual gerent de la residència s'ha arribat a pujar al sostre de l'edifici per a intentar detindre el desnonament i ha sigut conduït a la caserna de la Guàrdia Civil on ha quedat en llibertat encara que se li atribueix un delicte de desobediència greu. Segons unes declaracions del gerent recollides per À Punt, sosté que estan "de manera legítima en el centre" i no hi ha "dret" al desallotjament. Fonts de la Guàrdia Civil únicament han confirmat que s'ha realitzat un auxili judicial per a dur a terme l'execució de la resolució.

Segons han informat a Europa Press fonts judicials, el procediment es remunta a gener de 2021 quan la propietària de l'immoble va presentar demanda de judici verbal en exercici d'acció de desnonament per impagament de quasi 85.000 euros a la mercantil Cuidamont 1995. Aquest procés va acabar amb una sentència al desembre de l'any passat, que va declarar la resolució del contracte i va condemnar a Cuidamont 1995 SL a desallotjar l'immoble i a abonar a la demandant 225.472 euros pel lloguer. La fallada va esdevindre ferma al febrer d'enguany al no haver-se recorregut en termini.

Els demandants van demanar l'execució del llançament el 9 de febrer, una acció que s'ha anat posposant per possibles errors en el domicili (dona a dos carrers). En aquest temps, el jutjat ha demanat tant a Serveis Socials de l'Ajuntament de l'Eliana com a la Conselleria que adopten les mesures necessàries respecte als interns i se succeït una sèrie de comunicacions per a assegurar el destí dels residents, inclosa Fiscalia, fins a arribar a aquest moment. També s'ha requerit a l'empresa a no donar més altes en el centre.

A l'abril d'enguany l'empresa Cuidamont va comunicar al jutjat que la gestió de l'activitat la realitzava en l'actualitat una altra empresa, Evora, a la qual va assenyalar que li havia sigut transmesa la unitat productiva des de juny de 2021, i que va sol·licitar a la Conselleria canvie de titularitat del registre.

Es dona la circumstància que l'apoderat de Cuidamont 1995 figura igualment com a gerent i representant de Evora.

No obstant això, l'empresa demandant va informar el jutjat al juny que no havia subscrit contracte d'arrendament, ni cap altre, amb Evora en relació a l'immoble.

A més, ajuntó un escrit de la Direcció General d'Infraestructures de Serveis Socials de la Generalitat, amb data 10 de març, on se certifica que la residència figura com a titularitat de Cuidamont i que Evora no apareix com a titular de cap centre ni està inscrita en el Registre.

Al juny aquesta última empresa, Evora va al·legar que no podia veure's perjudicada del desnonament a Cuidamont, ni les instal·lacions i va demanar la suspensió del llançament.

La Conselleria d'Igualtat ha resolt no acreditar el canvi de titularitat sol·licitat en la residència Cuidamont per Evora Gestió Residencial SL --que s'havia sol·licitat el 28 d'octubre de 2021 després d'un contracte de compravenda de 12 de febrer d'aqueix mateix any per què es va cedir el negoci, i per al qual va aportar la documentació l'11 d'abril de 2022-- perquè no disposa de local on realitzar la transmissió del negoci, en haver-se resolt el contracte per sentència ferma, segons havia comunicat la propietària de l'immoble el 24 de febrer d'enguany.

Encara que la signatura va ser al febrer, assenyala la resolució de l'administració, els efectes jurídics es posterguen fins a maig d'enguany quan no podia cedir-se el contracte d'arrendament de l'immoble, ja resolt per sentència.



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon