Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Trobem, la Fira Valenciana de la Música, anuncia la seua programació professional

La Fira Valenciana de la Música, presenta la programació completa d'activitatscollirà a desenes de professionals per a analitzar quina és la situació de la indústria musical i identificar els reptes als quals s'enfronta. Així mateix, les persones inscrites tindran al seu abast tota una sèrie de tallers pràctics i diverses sessions informatives. Els artistes Amparo Llanos (Dover), Joana Colomar, Jorge Martí (L'Habitació Roja) i Martiri comptaran les seues experiències i opinions en 'Els converses del Trovam'.

La Fira Valenciana de la Música Trovam començarà les activitats amb una taula de debat sobre la internacionalització de la música valenciana. En aquesta primera sessió intervindran un representant del Departament d'Internacionalització del Institut Valencià de la Competitivitat Empresarial; Marga Landete, directora adjunta de Música i Cultura Popular del Institut Valencià de Cultura; Antonio Martínez, responsable de projectes de IDOM ConsultingArkaitz Villar, responsable de projectes de Basque Music, i Paula Simó, professora i investigadora de la Universitat de València especialitzada en 'music cities' i turisme musical, que exercirà com a moderadora.

La fira també servirà per a estudiar en profunditat diversos aspectes de l'activitat musical. En aquest sentit, una altra de les taules de debat s'endinsarà en la creació audiovisual valenciana. En aquest cas, assistiran Pau Berga, productor i director, el col·lectiu de producció audiovisual Duel i Òscar Piera, editor de Tresdeu, que serà l'encarregat de conduir l'activitat. Així mateix, la fira abordarà el paper de la música en els centres penitenciaris.

D'altra banda, el Trovam serà la seu de la segona ronda de les Jornades TIIM (Turisme & Indústria Musical). Després de la primera sessió realitzada a Benidorm el passat 4 d'octubre, la ciutat de Castelló de la Plana agafarà el testimoni d'aquesta activitat impulsada per l'Associació de Promotors Musicals de la Comunitat Valenciana (MusicaProCV) en col·laboració amb Turisme Comunitat Valenciana i que té l'objectiu d'estudiar les sinergies entre els dos sectors.

'Els converses del Trovam'

Un any més, la fira comptarà amb els testimonis de diversos artistes i creadors perquè donen el seu punt de vista sobre les activitats que desenvolupen. Així, es recordarà el 25é aniversari de la publicació del disc 'Devil Came to Em' de Dover. Aquesta efemèride servirà per a reunir a Amparo Llanos, guitarrista i fundadora de la banda, i Carlos Galán, fundador del segell Subterfuge, amb la presentació de Carlos Pérez de Ziriza. Una altra de les protagonistes d'aquestes xarrades serà Joana Colomar, directora audiovisual nominada als Premis Grammy Llatins per 'Tocar-te' de Jorge Drexler i C. Tangana.

El públic assistent també podrà escoltar les paraules de Jorge Martí, cantant i principal compositor de la formació valenciana L'Habitació Roja i autor de l'autobiografia 'Cançó d'amor definitiva'. L'encarregada de conduir aquesta conversa serà la periodista Carla Melchor. Finalment, Martiri repassarà una trajectòria que ja s'allarga més de 35 anys de la mà del periodista Paco Valiente, responsable del programa i portal web 'Els Sons del Planeta Blau'.

'Pitchings', tallers i presentacions de projectes

Durant la realització de la fira, els agents del sector podran conéixer de primera mà diversos projectes que es desenvolupen actualment en àmbits molt variats: tecnològics, editorials, de formació i de circuits musicals. A més, tindrà lloc una programació completa de tallers per als professionals, sobre internacionalització, drets d'autor, aplicació de noves tecnologies al sector i segells discogràfics, entre altres.

En el Trovam s'exposaran les experiències de diversos circuits d'actuacions en sales. Enguany, s'aprofundirà en el funcionament de Girant per Salas, Artistes en Ruta, Circuit Viu i Curtcircuit. D'altra banda, els responsables de diferents oficines de 'management' també donaran a conéixer el treball que desenvolupen i alguns projectes editorials musicals també tindran el seu espai en la desena edició de la fira, amb presentacions de llibres relacionats amb el sector publicats recentment.

La Fira Valenciana de la Música també servirà perquè diversos agents del sector es puguen conéixer directament i negociar contractacions en les reunions ràpides conegudes com 'speedmeetings'. A més, Marga Landete, directora adjunta de Música i Cultura Popular del Institut Valencià de Cultura, donarà a conéixer a les persones nominades en la cinquena edició dels Premis Carles Santos de la Música Valenciana.

D'altra banda, el Auditori de Castelló de la Plana albergarà la trobada de l'Associació de Dones en la Indústria Musical (MIM), organització que també aprofitarà la fira per a presentar la segona part del 'Estudi de Gènere en la Indústria Musical'. Finalment, el Trovam acollirà l'enregistrament d'un dels programes del podcast 'Simpatia per la Indústria Musical' de Ràdio Subterfuge dirigit per Carlos Galán, responsable del segell madrileny.

La Fira Valenciana de la Música Trovam està organitzada per la Valencian Music Association (VAM!) en col·laboració amb el Institut Valencià de Cultura, la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Castelló de la Plana i l'Àrea de Cultura de la Diputació de Castelló. Així mateix, compta amb la participació d'À Punt Mèdia, l'Institut Nacional de les Arts Escèniques i la Música (INAEM), el Ministeri de Cultura, l'Associació d'Artistes, Intèrprets i Executants (AIE)Turisme Comunitat Valenciana, la Direcció General de Política Lingüística, l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), la Plataforma per la Llengua, la Universitat Jaume I i la Berklee College of Music, entre altres entitats.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon