Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Serra celebra les I jornades gastronòmiques de la carabassa

Serra acollirà del 21 al 23 d'octubre les primeres jornades gastronòmiques: carabassa, tradició i innovació en les quals participaran 6 restaurants i 3 comerços del municipi. Les jornades es tancaran amb el I primer concurs popular d'Olla amb carabassa Vicente Granero Vila de Serra per fomentar entre la població la recuperació d'aquest plat tradicional de la gastronomia del poble.

Unes jornades que volen posar en valor un recurs característic i diferencial de la gastronomia local que té la seua màxima expressió en l'Olla amb carabassa. Aquestes primeres jornades seran apadrinades pel cuiner Jordi Morera, del programa la Cuina de Morera, d'À punt televisió.

La participació de les empreses locals és fonamental de manera que durant aquests dies els comerços i restaurants oferiran en les seues cartes o en la seua oferta productes on la carabassa serà la protagonista. Les empreses participants són Forn San Joaquín, Carns Aliaga, i Ecospirulia. A elles es sumen sis locals hostalers que oferiran menús o plats amb carabassa: Restaurant Casa Granero, Restaurant Chaparral, Bar restaurant Descanso, Restaurant la Garrofera, Restaurant Sant Antoni i Cerveceria Porta Coeli.

L'alcaldessa de Serra, Alicia Tusón, destaca que "Serra està treballant per dinamitzar el consum en les seues empreses involucrant a l'empresariat, a la població local i a les persones que ens visiten, oferint experiències singulars i autentiques, que posen en valor el nostre patrimoni cultural en tota l'extensió de la paraula." Les jornades es tancaran amb la celebració del 1r concurs popular d'olla amb carabassa. "Enguany volem fomentar la recuperació d'aquest plat entre la població local. Altres anys el concurs ha sigut professional però volem que les famílies recuperen a casa aquest plat tan nostre" afegeix l'alcaldessa.

El Concurs popular d'Olla amb Carabassa Vicente Granero Vila de Serra tindrà lloc el pròxim 29 d'octubre a la plaça S.M. La Primitiva.  Per la vesprada també es celebrarà un concurs de decoració de carabasses, acabant la vetlada amb una degustació de productes de les empreses participants en estes primeres jornades gastronòmiques. 

Aquestes primeres jornades naixen a la calor del projecte de posicionament turístic en el qual treballa l'Ajuntament de Serra des de l'any passat per enfortir les empreses turístiques i comerços d'aquesta localitat enclavada al cor de la Serra Calderona.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon