Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Sanitat vacunarà el 5 d'octubre contra el covid a tot el personal sanitari de la pública i privada a la Comunitat


   El conseller de Sanitat, Minguel Mínguez, ha anunciat aquest divendres a Alacant que el pròxim 5 d'octubre el seu departament vacunarà de nova dosi de la covid a tot el personal sanitari de la pública i la privada, per al que ja han mantingut reunions amb tots els col·legis professionals, tant de metges com d'infermeres.

   Així ho ha assenyalat en declaracions als mitjans a Alacant, on ha visitat l'Hospital Doctor Balmis, en ser preguntat per la situació de la vacunació a la Comunitat Valenciana. A data de hui, quant a les residències de majors i els professionals sociosanitaris, en cinc dies s'ha administrat la dosi corresponent a uns 2.000 treballadors i 6.000 residents. "Portem més de 8.000 vacunes en residències", ha detallat.

   El conseller ha destacat l'"extraordinària col·laboració" dels col·legis de metges i infermeres per al procés de vacunació així com de tots els centres de salut i de Salut Pública per a aconseguir "el màxim de punts d'accés a la vacunació del personal sanitari".

   Segons les dates que ha facilitat, Sanitat començarà el 17 d'octubre amb la vacunació doble, de covid i grip, i a partir d'aquest dissabte arranca també la novetat de la vacunació del virus del papil·loma humà en xiquets el dia 1, demà el papil·loma en xiquets de 12 anys.

   Mínguez ha anunciat que el seu departament durà a terme una campanya dirigida en particular a la població infantil i al tram d'edat de 20 a 40 anys, que són els que s'han comprovat que té tendència a disminuir el seu percentatge de vacunació de la covid.

   Segons ha informat aquest dijous el Consell d'Infermeria de la Comunitat Valenciana (CECOVA), després de participar en una reunió telemàtica amb la secretària autonòmica de Salut Pública, Isaura Navarro, des de Sanitat es recomana l'administració d'una dosi de record enfront de la covid-19 a tot el personal dels centres, servicis i establiments sanitaris, tant d'atenció primària com a hospitalària, pública i privada, persones que treballen en els servicis d'emergències sanitàries en contacte amb pacients i personal de residències de persones majors i amb discapacitat.

INOCULACIÓ CONJUNTA

   S'aconsella també la inoculació conjunta de les vacunes enfront de covid-19 i grip "sempre que hi haja disponibilitat de les dos vacunes" i es confirma que s'administrarà la dosi de record almenys cinc mesos des de l'última dosi de vacuna rebuda o des de la infecció.

   Durant la trobada digital, el president del CECOVA, Juan José Tirado, va preguntar què tipus de vacuna s'inocularà als i les professionals i se li va contestar que està previst administrar la de Pfizer, adaptada a les noves variants ómicron i a la resta de variants més incipients. Una vacuna que tindrà un sistema de conservació diferent "perquè ja està preparada i no cal reconstruir-la", ha apuntat l'entitat en un comunicat.

   D'acord amb la informació del CECOVA arran de la trobada, la vacunació que serà en el lloc de treball de cada professional si desenvolupa la seua activitat en un centre sanitari amb equips i infraestructures per a realitzar la vacunació.

MASCARETES EN EL TRANSPORT

   D'altra banda, el conseller ha recalcat que segueix sent obligatori l'ús de mascaretes en el transport perquè la ponència de vacunes ho manté, si bé algunes CCAA han sol·licitat una reunió per a accelerar la decisió de la seua eliminació

Foto DiarioMédico

.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon