Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Noemí Morales del PSPV-PSOE de la Pobla de Vallbona i candidata a la alcaldia en 2023, parla de La Pobla i d'ella mateix

#lapobladevallbona #LPV #PSPV_PVallbona

 “La Pobla de Vallbona ha avançat en sostenibilitat, ha recuperat patrimoni i ara està en el mapa turístic i d'interés cultural”

El repte l'afronta amb ganes segons indica "Em sent il·lusionada i preparada per a liderar el projecte socialista en el nostre municipi. Em sent també molt agraïda pel suport que he rebut per part de la meua família i amistats, així com dels meus companys i companyes d'agrupació, l'estímul i la confiança de la qual han resultat definitius per a decidir-me a fer aquest pas tan important".

El seu nom, el seu treball, la seua situació, és a dir sobre les coses que els poblans i poblanes volen saber d'un candidat.

Soc Llicenciada en Psicologia, mare de dos fills, i actualment treballe com a educadora del temps lliure en un centre d'educació pública de La Pobla de Vallbona. Emancipada des dels 20 anys, he fet diferents treballs, que m'han permés acumular una variada i interessant experiència laboral. A més, tinc un llarg recorregut personal de participació i col·laboració amb diferents moviments de reivindicació social.

Ser cap de llista comporta tindre una exquisita cura a triar la llista. O no?

L'elecció de la llista electoral serà un procés minuciós en el qual tindrem en compte criteris de renovació, però també d'experiència, trajectòria i perfil personal. Volem comptar amb persones compromeses amb els principis, valors i polítiques socialistes, capaces de defensar-les i acceptar l'important sacrifici personal que això comporta. Companyes i companys disposats a assumir la responsabilitat que contraiem amb la ciutadania de La Pobla de Vallbona, sense excepcions.

Una campanya pot ser clàssica, especial, personal. Fins i tot a La Pobla

Volem transmetre a la ciutadania en qué ha consistit la nostra gestió al llarg d'aquesta legislatura i quines són les nostres propostes de futur. Continuarem  carrer, com hem estat fent al llarg d'aquests anys, escoltant propostes, sense defugir  respostes, planificant un programa electoral realista, que il·lusione i oferisca alternativa a les necessitats de la nostra població.

Però per a anar cap avant cal mirar arrere. El balanç és una cosa necessària

Positiu, sens dubte, malgrat les dificultats que comporta governar en coalició. Dins de les nostres lògiques diferències polítiques, hem buscat sempre l'acord i hem consensuat mesures que pensàvem beneficioses per a la ciutadania, així com necessàries i eficaces per a la millor gestió municipal

Ja, però no hi ha hagut molta sort en els últims resultats de les municipals. Sempre es va a per la majoria, no?

Ser la força més votada a La Pobla, o millorar els nostres resultats fins al punt de poder ser la força majoritària en el govern municipal, facilitarà que també ací adquiriren més rellevància les polítiques socialistes, que, com es demostra en els governs de l'Estat i la Comunitat, són les que de veritat aposten per les persones i prioritzen el seu benestar.

Durant aquests anys, des de la nostra agrupació a La Pobla hem sabut escoltar, atendre i defensar públicament moltes de les reivindicacions de col·lectius, com els de les nostres persones majors, associacions veïnals i altres, i sempre ens hem posat a la disposició dels qui ens han necessitat. Confiem, per descomptat, en el suport dels nostres veïns i veïnes.

Ha sigut una coalició estable i no massa sorollosa. Hi haurà raons per a això han passat 4 anys

Diàleg, fins on els nostres adversaris polítics desitgen dialogar, ja siguen socis de govern o oposició. Responsabilitat, sensatesa, experiència de govern i estabilitat. Som el millor exemple de convivència democràtica, com vam demostrar en qualsevol dels espais en els quals disposem de majoria. I també de respecte, ja que mai expressem les nostres discrepàncies en termes d'amenaça o ruptura, sinó de debat constructiu per a millorar qualsevol proposta d'actuació.

La legislatura ha sigut positiva. Hem realitzat importants inversions, avancem en sostenibilitat, recuperem patrimoni i hem col·locat a La Pobla de Vallbona en el mapa turístic i d'interés cultural. Tot això dona un valor extraordinari a la legislatura, al qual ara hem d'afegir noves prioritats, com a infància, joventut, educació, majors i teixit econòmic, al mateix temps que continuen reforçant-se unes altres, tan necessàries en les circumstàncies que travessem, com a serveis socials

Es diu que la Pobla és com un portaavions, un centre, urbanitzacions i moltes diferències

La dispersió territorial és una realitat que cal afrontar de manera definitiva. Considere necessari adoptar mesures contundents i innovadores que eviten que es produïsca qualsevol sentiment de desacord o diferència de tracte entre els qui habitem el nucli urbà i les urbanitzacions.

Avançar en la solució de les dificultats de comunicació i explorar mesures que facen possible compartir la prestació de determinats serveis en espais diferents, són proposades a considerar.

Al cap i a la fi, candidata i sobretot dona

Sens dubte, educació. És imprescindible una aliança entre famílies, institució municipal i centres educatius que permeta a les xiquetes empoderar-se des de primerenca edat, anul·le les exigències que les masculinitats imposen als xiquets i ajude a visibilitzar i erradicar noves formes de violència. Hem de promoure polítiques coeducadores que creuen de manera transversal totes les àrees de gestió i projecten el municipi íntegrament com una ciutat educadora.

La política ha de tindre límits. No tot es pot transigir. o si?

Els drets i llibertats de tots i totes són innegociables; per tant, en cas de cogobernar, mai pactaria amb partits polítics que els facen perillar o retrocedir. Mentre el PSPV-PSOE forme part d'un govern, la convivència, el respecte a la diversitat i la distribució equitativa dels recursos estaran garantits.

El futur, per on comencem?

Hem d'aspirar a millorar el servei d'atenció a la ciutadania, com els temps d'espera i resposta administrativa. La dotació de personal adequat a cada àrea, la clarificació de funcions i la facilitat d'accés al sistema de tramitació són claus en aquest punt.

I un balanç de gestió. El PSOE en aquesta legislatura? Serveis Socials, Educació, Comerç i Noves Tecnologies.

En primer lloc, caldria destacar les dificultats que hi ha hagut que superar per a gestionar amb la màxima eficàcia cadascuna d'elles, a conseqüència de les condicions extraordinàries que hem viscut.

I, en segon lloc, l'esforç tan important que s'ha realitzat perquè, malgrat tot, el servei prestat, la gestió i el treball realitzat, no s'hagen vist afectats de manera tan significativa com haguera pogut succeir.

Com sempre, sort!. Els poblans i les poblanes tenen la paraula i el vot.






Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon